Акваријус

 

Кос Митровица

Likovni okršaj: KM vs NS 232:308, Dimitrije Mičić u finalu

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-28\"

Да ли су студенти Академије уметности у Новом Саду који су узели учешће у трећем по реду ликовном окршају у галерији „Акваријус“ (Богдан Вукомановић, Ивана Радовић, Никола Драгин) толико бољих од својих колега са Факултета уметности у Косовској Митровици (Јована Миловановић, Никола Вукић, Димитрије Мичић), или су њихови радови били више по укусу жирија (проф. др Велимир Каралевић, Зорица Сајић Раденковић, Александра Неговановић, Љубиша Башчаревић), па је у питању субјективно оцењивање, тек „Новосађани“ су, помало и неочекивано доминирали над „Митровчанима“ (308:232). И једни и други су стављени под знакове навода, јер један куриозитета децембарског окршаја био је тај да ниједан представник новосадске Академије није из овог града (Богдан је из К. Митровице, Ивана из Смедерева, а Драгин из Аде), нити је иједан од учесника митровачког факултета Митровчанин (Јована је из Крагујевца, Вукић из Лесковца, а Димитрије из Ниша). Образ екипи Факултета уметности из Косовске Митровице (у питању је, наравно, мишљење четворочланог жирија) осветлио је једино (изненађујуће, најмлађи учесник) Димитрије Мичић (студент прве године; Јована је на мастер студијама, а Никола Вукић на четвртој години) који је по бодовању жирија одмах иза Иване Радовић (112 бодова) и Богдана Вукомановића (108), са освојених 100 бодова. Иако је реални победник, по мишљењу жирија, била Ивана Радовић, будући да је меч између Новог Сада и Косовске Митровице био ревијалног карактера, у финале ликовног окршаја у галерији „Акваријус“ пласирао се управо Димитрије Мичић. Он ће ускоро имати ново, можда и теже искушење, пошто га у финалу очекују знатно искусније и старије колеге (Јасмина Поповић и Вук Ђурић).

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-27\"

Награду публике, што због несумњивог квалитета радова (а то се примећује и у његовом досадашњем ликовном опусу), што због чињенице да је наступао на домаћем терену (отежавајућа околност митровачких студената била је и та што, иако номинално домаћини, нису имали подршку већине посетилаца), освојио је, прилично убедљиво, Богдан Вукомановић (58 гласова), испред Јоване Миловановић (43) и Димитрија Мичића (39).

 

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-13\"

Комплетни резултати гласања >>

Због великог интересовања за учешће на ликовном окршају, иако је било најављено да је децембарски окршај био последњи у првом циклусу, галерија „Акваријус“ организоваће још један квалификациони меч за студенте Факултета уметности, а у најави су и нови ревијални окршаји, будући да су студенти са београдске и нишке академије, такође заинтересовани да представе своје стваралаштво у Косовској Митровици.

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-15\"

Распоред и резултати >>

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-16\"

Ликовном окршају претходило је отварање изложбе слика, графика и цртежа „Chrpmatic achromatic“ поменутих студената Академије уметности Нови Сад, коју су отвориле Миљана Булатовић и Зорица Сајић Раденковић.

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-2\"

О изложби >>

Фотографије са догађаја >> (Фото: Харис Личнина >>)

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-6\"

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-8\"

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-10\"

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-11\"

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-20\"

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-19\"

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-26\"

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-31\"

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-34\"

\"likovni-okrsaj-decembar-galerija-akvarijus-35\"

0 thoughts on “Likovni okršaj: KM vs NS 232:308, Dimitrije Mičić u finalu”

  1. Pingback: Finale likovnog okršaja | Galerija Aquarius

  2. Pingback: Rekordna pobeda Petra Aleksića | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *