Акваријус

 

Кос Митровица

Likovni okršaj: Fakultet umetnosti KM vs Akademija umetnosti NS

\"likovni-okrsaj-decembar\"

Децембарски ликовни окршај у галерији „Акваријус“ биће ревијално-такмичарског карактера. У ревијалном делу надметаће се студенти Факултета уметности из Косовске Митровице (Јована Миловановић, Никола Вукић и Димитрије Мичић) и студенти Академије уметности из Новог Сада (Богдан Вукомановић, Ивана Радовић и Никола Драгин). Овај окршај је за студенте митровачког Факултета уметности такође и квалификациони, а најбољи од њих придружиће се у финалу Јасмини Поповић и Вуку Ђурићу.

Распоред и резултати >>

Такмичење ће се и овога пута одвијати у три етапе. Такмичари ће најпре стварати реплику познатог уметничког дела, затим ће се ликовно изразити по задатку који им додели жири, да би на крају урадили оригиналан уметнички рад. Победник ликовног окршаја је онај учесник који обезбеди највише гласова присутне публике и стручног жирија. Главна награда (за победника финалног окршаја) је реализација самосталне изложбе у галерији „Акваријус“.
Овај несвакидашњи перформанс инспирисан је надметањима уметника (Модељани, Пикасо, Сутин, Ривера) на јавним местима (атељеима, галеријама, клубовима, најчешће кафанама) у Паризу, дакле подразумева, баш као и књижевни окршаји, изражену интеракцију са публиком, која гласно коментарише наступе учесника, омета такмичаре (и на тај начин им отежава извршење задатака), навија, изражава негодовање, у зависности од тога да ли јој се рад и активности уметника допадају или не.
Зато, добродошли у галерију „Акваријус“ – подржите ликовне ствараоце и покажите како Косовска Митровица полако израста у значајно уметничко средиште.

Кратке биографије учесника

\"jovana-milovanovic\"

Јована Миловановић, рођена 1992. године у Крагујевцу, дипломирала на Факултету уметности у Косовској Митровици, одсек графика, где је тренутно на мастер студијама. Учествовала на многим групним изложбама у земљи иностранству, студентским бијеналима, као и на ликовним колонијама.

\"dimitrije-micic\"

Димитрије Мичић, рођен 1997. године у Нишу, студент прве године Факултета уметности у Косовској Митровици, одсек графика.

\"dimitrije-micic\"

Никола Вукић, рођен 1994. у Лесковцу, студент четврте године Факултета уметности у Косовској Митровици, одсек графика.

\"bogdan-vukomanovic\"

Богдан Вукомановић, рођен 1992. године у Косовској Митровици, апсолвент је на Академији уметности у Новом Саду, смер сликарство, у класи Горана Деспотовског. Један од аутора на групној изложби у Галерији Рајка Мамузића 2016. године, учествовао на неколико групних изложби и ликовних колонија. Живи у Новом Саду.

\"ivana-radovic\"

Ивана Радовић, рођена 1993. године у Смедереву, апсолвент је на Академији уметности у Новом Саду, смер графика, у класи професора Слободана Кнежевића. Један од аутора на групној изложби у Галерији Рајка Мамузића 2016. године, учествовала на Међународном графичком бијеналу еx-либриса у Панчеву 2014.

\"nikola-dragin\"

Никола Драгин, рођен 1992. године у Ади, апсолвент је на Академији уметности у Новом Саду, смер вајарство, у класи Бориславе Недељковић-Продановић. Један од аутора на групној изложби у Галерији Рајка Мамузића 2016. године. Радио скулптуре за фестивал Егзит (2014-15), излагао у дворишту Музеја савремене уметности у Београду (2014).

0 thoughts on “Likovni okršaj: Fakultet umetnosti KM vs Akademija umetnosti NS”

  1. Pingback: Program za decembar 2016. | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *