Акваријус

 

Кос Митровица

Magazin 4U o performansu „Vražje sluge“

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-16\"

Раније су многи сматрали да је поезија лек за душу, читали је и уживали у стиховима, у многима се проналазили, налазили решења за многе недоумице, али и остајали без одговора на многа питања.
Поред тога што вас обогаћује, поезија вас може очарати, насмејати, чак и расплакати, само је треба пажљиво читати. Стихови великих писаца често шаљу поруке које вам могу помоћи да сагледате живот из другчије перспективе. Љубитељи поезије у Северној Митровици су недавно имали прилику да уживају у перформасу под називом „Вражје слуге“, који су у просторијама уметничке галерије „Акваријус“, извели студенти Факултета уметности.
Овај сценски наступ инспирисан је поезијом Милана Кундере, Рабиндраната Тагореа, Владиславе Шимборске, Бранка Радичевића, Бранка Миљковића, Владислава Петковића Диса, Љубомира Симовића, Радмиле Лазић. Писаца поезије чији су стихови и данас непревазиђени. Присутни су уживали, што је студенте треће године глуме, у класи Милана Плећаша, а под менторством Андријане Виденовић, додатно мотивисало да стихове истакнутих писаца говоре доживе и сами уживају у њима.

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-10\"

Даница Станковић, Леа Јевтић, Стеван Здравић, Ђорђе Коцић, Стефан Цикић, Ивана Бартуњек, Габријел Бећаревић, својим су наступом одушевили публику, они су тек на почетку своје каријере, која ће, судећи по овом наступу, бити блистава. Прочитајте пажљиво и замислите се и над стиховима истакнутог чешког писца.
„Човек никад не може знати што треба желети, јер живи само један живот и никако га не може упоредити са својим претходним животима, нити га у следећим животима поправити. Нема никакве могућности да се провери која је одлука боља, јер не подстоји могућност успоредбе. Човек све проживљава први пут и без припреме. Као глумац који игра представу без икакве пробе. Па колико вреди живот ако је прва проба живота већ живот сам?“, питао се Милан Кундера у стиховима „Лакоћа и тежина“.

Текст: Јелена Ђорђевић
Фото: Миљана Булатовић

Извор: Magazin 4U Way

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-15\"

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-22\"

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-14\"

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-13\"

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-21\"

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-24\"

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-11\"

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-12\"

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-20\"

\"vrazje-sluge-galerija-akvarijus-novembar-2016-23\"

 

0 thoughts on “Magazin 4U o performansu „Vražje sluge“”

  1. Pingback: Muzika koja ne zagađuju dušu: Lea Jevtić | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *