Акваријус

 

Кос Митровица

„Mali atelje“: Da li su sva deca umetnici?

\"mali-atelje-katalog-lica\"

Десетогодишња Симона Димитријевић, тринаестогодишња Маргита Ралевић и једанаестогодишњи Јован Раденковић, синоћ су у Косовској Митровици, по први пут одржали самосталне изложбе својих цртежа и портрета. Изложба „Лица“ одржана је у митровичкој галерији „Акваријус“, у оквиру чије су радионице – „Мали атеље“, и настали цртежи ових младих уметника и полазника радионице. Наши суграђани стварали су неколико месеци, а уз помоћ искусних уметника – руководиоца Акваријуса – Миљане Булатовић и сарадника радионице, Стефана Стевановића.
„Добро вам вече пријатељи, родитељи, другови и сви љубитељи уметности. Протеклих месеци урадили смо пуно портрета, а вечерас су овде изложени они најбољи. Желела бих да се захвалим Миљани и Стефану који су нам помогли да све ово направимо и омогућили да први пут самостално излажемо“, казала је Симона Димитријевић, отварајући своју прву самосталну изложбу.
Још једна од ауторки изложбе, Маргита Ралевић, каже да су изложени неки од најбољих радова.
„Захваљујући наставницима Малог атељеа успешно смо савладали технику цртања. Ово су неки од најбољих радова које смо урадили протеклих месеци“, рекла је она.
Једанаестогодишњи Јован Раденковић говорио је о томе шта највише воли да црта.
„Највише се бавим цртањем карикатура, а посебно ме привлаче портрети, због различитих црта лица“, казао је.
О таленту младих уметника и њиховом раду говорила је и Миљана Булатовић. Истиче да су ови млади уметници упорношћу и доказали свој таленат:
„Иза нас је циклус од шест месеци и сада се већ јасно може видети ко од полазника жели активније да се бави ликовним стваралаштвом. Првих месец дана деца долазе зато што им је забавно, али најупорнији остају и кроз ту упорност доказују свој таленат.“
Ипак, пред митровичким уметницима је, доста усавршавања, али се од њих очекују добри резултати, додаје Стефан Стевановић.
„Пабло Пикасо је једном приликом изјавио да су сва деца уметници, али је проблем остати уметник и као зрео човек. Наши полазници су јако млади. Упркос томе, очекујемо добре резултате у долазећем периоду“, казао је он.
Присутни су, након отварања, имали прилику да уживају у портретима и цртежима и увере се у таленат наших најмлађих суграђана. Овим је Косовска Митровица добила потврду да су нови изданци уметничке сцене на помолу.
Стефана Стојилковић

Извор: КОССЕВ >>
Погледајте: ПОРТРЕТЕ >>

\"mali-atelje-katalog-lica\" \"margita-ralevic \"margita-ralevic \"margita-ralevic \"margita-ralevic \"jovan-radenkovic \"jovan-radenkovic \"simona-dimitrijevic\" \"simona-dimitrijevic

 

0 thoughts on “„Mali atelje“: Da li su sva deca umetnici?”

  1. Pingback: „Mali atelje“: Dodela diploma | Galerija Aquarius

  2. Komentar gospodina Miroslava je u popunosti nelogican i bez ikakvih osnova, ovo je zapravo divno mesto i deca treba da odlaze na mesta slicna ovom cesce!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *