Акваријус

 

Кос Митровица

Mali atelje i Mali teatar

\"mali-atelje-mali-teatar-plakat\"

Годишња изложба полазника ликовне уметничко-едукативне радионице „Мали атеље“ биће отворена у Галерији „Акваријус“ у уторак 23. октобра 2018. године у 11 часова. Изложбу чине најбољи радови чланова „Малог атељеа“ настали током пролећа и лета ове године, као и уметнички предмети израђени на интерактивним и инклузивним радионицама које су током претходне сезоне одржаване са најрањивијим групама деце из школа „Косовски божур“ и „Доситеј Обрадовић“ из Косовске Митровице.
„Мали театар“ ће истог дана у 12 часова премијерно извести представу „Збуњена бајка“ по тексту Снежане Алексић и у режији Дуње Николић. У представи играју Тарија Хоџа, Страхиња Орловић, Маша Ђорђевић, Снежана Џоговић, Хана Живковић, Марија Борисављевић, Симона Димитријевић, Јована Јовановић, Анђелина Спасић, Неда Јовановић, Ксенија Поповић. Ово је трећа премијера „Малог театра“ који од лета 2017. године функционише при Приватном културном центру „Акваријус“, као дечја сцена Театра у „Акваријусу“.
Редовним члановима „Малог атељеа“ и „Малог театра“ биће додељене дипломе, а најуспешнијим награде.

\"zbunjena-bajka-mali-teatar-akvarijus\"

Галерија „Акваријус“ у оквиру „Малог атељеа“ организује и интерактивне и инклузивне радионице, стављајући акценат на рад са најрањивијим групама деце. Такве радионице одржаване су у „Акваријусу“, у партнерству са Каритас Косова, током претходне сезоне, а на њима су учествовала деца из ромске, ашкалијске и египћанске заједнице (ученици основне школе „Доситеј Обрадовић“), као и деца са посебним потребама која похађају школу за основно и средње образовање „Косовски божур“ у Косовској Митровици. Они су, заједно са својим вршњацима, полазницима „Малог атељеа“, осмислили и реализовали сликарске радионице на којима су, користећи практична знања и вештине, израдили уметничке предмете. Те слике и предмети такође ће бити изложени на годишњој изложби „Малог атељеа“.

\"mali-atelje-galerija-akvarijus\"

Део ове изложбе реализован је уз подршку УНИЦЕФ-а и Каритас Косова.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *