Акваријус

 

Кос Митровица

„Mali atelje“ obeležio Dan deteta

\"mali-atelje-dan-deteta-2017\"

Међународни дан детета, 1. јун обележава се данас у Косовској Митровици.
Тим поводом, на платоу средње Техничке школе „Михаило Петровић Алас“ одржан је пригодан програм кроз мноштво музичких, ликовних и плесних активности.
У програму је учествовао велики број митровичких малишана из школских и предшколских установа, а у уводном делу наступио је хор ОШ „Бранко Радичевић“.
Присутне је савршено увежбаним покретима и интересантном кореографијом одушевио Стефан Радовановић из плесног клуба „Црни вукови“, измамивши громогласан аплауз.
Стефан каже да се плесом, који укључује хип хоп и electro boogie, бави већ пет година и да је свих пет година првак Србије.
„Свакодневно вежбам по три сата, плесом су ми се бавили и родитељи, тако да сам наставио њховим стопама“, додаје Стефан.
УНИЦЕФ традиционално као и претходних седам година организује овакву манифестацију, примењујући методологију „деца за децу“, у оквиру чега деца представљају своје таленте, ликовне, музичке, плесне, истакла је Ивана Милосављевић, директорица Зонске канцеларије УНИЦЕФ-а у Звечану.
„Овом приликом апелујемо на одрасле који се баве послом који има везе са децом и дечјом заштитом да размисле о томе шта смо урадили, а шта још можемо да урадимо како бисмо побољшали квалитет живота деце, као и квалитет живота младих уопште“, додала је Милосављевић.
Полазници уметничке радионице „Мали атеље“ данас су начинили цртеж дужине пет метара исписан порукама о дечјим правима, који су сами осмислили, прецизирала је Миљана Булатовић из галерије „Акваријус“.
У данашњем програму су учествовали хорови основних школа „Бранко Радичевић“ и „Свети Сава“, полазници Специјалне школе „Косовски божур“, малишани из Ромске махале, КУД Звечан, Плесни клуб „Црни вукови“, галерија „Акваријус“, и студенти Факултета уметности.
Програм су организовале невладине организације „Санта Мариа“, „Домовик“ и „Каритас“ уз финансијску подршку Зонске канцеларије УНИцеФ-а у Звечану.

Извор: Радио Контакт плус >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *