Акваријус

 

Кос Митровица

„Mali atelje“: radionice za decu i odrasle

\"\"

Фотографије: Дивна Васиљевић

РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ

\"\"

Сваком детету потребно је дати простор у коме ће се осећати сигурно и подржано. Креативне радионице су управо такво место, ту се сусрећу различити карактери, маштовита бића, скривени таленати. Рад са децом захтева флексибилност, отвореност и искреност и када то осете, деца радо долазе и проводе време у таквом окружењу. Кроз практичан рад деца уче да препознају и примене ликовне технике (цртање, сликање, колаж, мозаик, вајање), слушају приче о великим сликарима, посећују изложбе, учествују на конкурсима и откривају још неиспољене способности. Стварајући, они уче да се изразе невербално и искрено. Временом, развија се фина перцепција, машта, оригиналност, подстиче се емоционални раст и изражавање осећања. Циљ оваквог рада је стварање сигурног, самоувереног и креативног детета које је спремно да даље истражује и упознаје себе.

Уметничке ликовне радионице одржавају се у „Малом атељеу“ при Приватном културном центру „Акваријус“ (Страхињића Бана 4, Косовска Митровица) сваке суботе од 12:00. Трају 180 минута а тематски су прилагођене узрасту. Води их мастер сликарства и психолог Миљана Дунђерин заједно са сарадником у настави мастером сликарства Анђелом Раденковић.
Месечна чланарина износи 10 евра, а сав материјал и прибор обезбеђује „Мали атеље“.

„Мали атеље“ основан је 2015. године. До сада је ликовне уметничко-едуктивно радионице похађало више стотина деце. Многи од њих данас похађају средњу уметничку школу или су студенти Факултета уметности.

Од ове школске године радионице у „Малом атељеу“ одвијаће се уз поштовање свих мера прописаних законом о спречавању ширења заразног вируса Ковид 19.

\"\"

РАДИОНИЦЕ ЗА ОДРАСЛЕ

Уметничке радионице намењене одраслима одржавају се у сигуном окружењу где се полазници врло брзо опусте и започну истраживање своје креативности. Током једне сезоне (од септембра до јуна) истражимо већину техника. Радимо оловком, сувим и уљаним пастелом, акрилним бојама. Ту су и туш и перо, темпере, акварел, колаж, вајање глинамолом и линорез као графичка техника.
Ликовне уметничке радионице за одрасле одржавају се током читаве недеље (по договору са полазницима), могућ је рад и у групи и индивидуално. За овакав рад таленат није потребан и због тога су радионице намењене свима који имају храбрости да истражују и да се играју.
Часови трају 180 минута и прилагођени су особама које се први пут срећу са ликовном уметношћу, као и већ искусним полазницима.
Радионице се одржавају у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици (Страхињића Бана 4).
Наставу води мастер сликарства и психолог Миљана Дунђерин заједно са сарадником у настави мастером сликарства Анђелом Раденковић.
Месечна чланарина износи 30 евра, а сав материјал и прибор обезбеђује „Мали атеље“.
Од ове сезоне радионице ће се одвијати уз поштовање свих мера прописаних законом о спречавању ширења заразног вируса Ковид 19.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *