Акваријус

 

Кос Митровица

Pobeda „Trepče“ u istorijskom meču za „Akvarijus“

\"\"

Извештај: ПКЦ „Акваријус“, Радио Косовска Митровица, Алтернативна
Фотографије: Сунчица Андрејевић (Алтернативна за ПКЦ „Акваријус“)

\"\"

За Шаховски клуб „Трепча“ из Косовске Митровице ово је био последњи припремни меч пред такмичење у Другој лиги централне Србије где ове сезоне нападају прво место у намери да уђу у виши ранг, Прву лигу централне Србије. За Шаховски кружок ПКЦ „Акваријус“ ово је био историјски тренутак јер су се њихови такмичари први пут у једном званичном мечу представили митровачкој публици.

\"\"

Није се тим „Акваријуса“ обрукао, али резултатом меча (2½ : 5½) не може да буде ни претерано задовољан, будући да је „Трепча“ наступила у комбинованом саставу, уигравајући поред сениора и свој омладински погон.

\"\"

Капитен тима Душан Милић одмерио је снаге на првој табли са Момчилом Аџићем, првотимцем „Трепче“ (игра на трећој табли) и председником клуба. Играо је храбро, био креативан, жртвовао квалитет, деловало је да је близу победе, али је у завршници посустао. И Предрег Губеринић је изгубио од Небојше Станисављевића, иначе троструког узаступног победника „Шаховских окршаја“ у „Акваријусу“, на другој табли, практично без отпора. У најдужој партији у мечу Александар Дунђерин је такође поражен, и то од омладинца Страхиње Марковића – квалитет на почетку партије Марковић је искористио и рутински привео партију крају. Разочарале су и девојке Милица Радовановић и Миљана Дунђерин које су прелако поражене од изузетно талентованих омладинки „Трепче“ Андрее Савић и Саре Кордикове.

\"\"

Част „Акваријуса“ спасили су Слободан Стошић који је рутински савладао омладинца „Трепче“ Јована Микића, те Ђорђе Мијаиловић који је, такође са омладинцем Луком Прлинчевићем, одиграо бриљантну партију, без и једне једине грешке. Изненадио је и Зоран Вукадиновић који је ремизирао са Предрагом Станојевићем (има знатно бољи рејтинг), и то у партији коју је, како је показала каснија анализа, могао и да добије.

\"\"

РЕЗУЛТАТИ:

Душан Милић – Момчило Аџић 0-1

Предраг Губеринић – Небојша Станисављевић 0-1

Зоран Вукадиновић – Предраг Станојевић ½-½

Слободан Стошић – Јован Микић 1-0

Александар Дунђерин – Страхиња Марковић 0-1
Ђорђе Мијаиловић – Лука Прлинчевић 1-0
Милица Радовановић – Андреа Савић 0-1
Миљана Дунђерин – Сара Кордикова 0-1

\"\"

Прилику да поправе утисак такмичари „Акваријуса“ имаће већ у недељу 6. септембра када је у ПКЦ-у у 11 часова заказан шести по реду „Шаховски окршај“, једнодневни турнир који би и овога пута требало да окупи, како је најављено, преко 20 љубитеља шаха, из Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића и Грачанице. „Шаховске окршаје“ у „Акваријусу“ организују митровачки ПКЦ и Шаховски клуб „Трепча“ из Косовске Митровице.

\"\"

Распоред и резултати „Шаховских окршаја“ у „Акваријусу“ >>

ИЗЈАВЕ:

„Нама је био циљ да одиграмо први меч за Акваријус јер смо управо формирали шаховски клуб, који ће функционисати у оквиру нашег Приватног културног центра и који ће ускоро бити регистрован. Велики број људи, више од годину дана у нашем центру игра шах и ово је била још једна прилика да се људи окупе и да Косовска Митровица добије још један шаховски клуб. Циљ нам је да ове сезоне играмо у купу Косова и Метохије, као и да уигравамо тим кроз турнирска надметања. Све ово не бисмо могли учинити без велике подршке Трепче и Момчила Аџића, и захвално смо им на огромној подршци”, рекао је за Радио Косовску Митровицу Александар Дунђерин.

\"\"

„После дужег времена нашли смо просторију и сарадњу са ПКЦ Акваријус и они су спремни да се региструју као клуб, што је добро за митровачки и косовски шах, јер има мало клубова. Ми ћемо их свакако подржати у томе и надамо се да ћемо у будућности сарађивати и имати боље играче“, рекао је за Радио Косовску Митровицу председник ШК „Трепча“ Момчило Аџић.

\"\"

Цео извештај: Радио Косовска Митровица >>

Фото извештај: Алтернативна >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *