Акваријус

 

Кос Митровица

„Mali atelje“: upis novih članova

\"mali-atelje-17\"

Упис нових чланова у уметничко-едукативну радионицу „Мали атеље“ вршиће се у суботу 3. септембра 2016. године од 12 сати. У школској 2016/17. години планирана је богатија понуда и обимнији садржај у раду са полазницима. Поред упознавања са ликовним уметностима и креативним изражавањем у тој области, полазници „Малог атељеа“ биће у прилици, у зависности од сензибилитета и жеља, да стекну увид и у основе књижевне и сценске уметности, те да се опробају и у тим врстама стваралаштва.
Цена чланарине ће и током 2016/17. године остати непромењена и износиће 10 евра на месечном нивоу. Радионице ће, као и до сада, бити организоване сваке суботе у простору галерије „Акваријус“ (током септембра на старој адреси, а од октобра у новом простору).
„Мали атеље“ функционише при галерији „Акваријус“ од новембра 2015. године. За непуних годину дана кроз ову радионицу прошло је близу 100 деце различитих узраста. Креативну радионицу води сликар и психолог Миљана Булатовић, заједно са сарадницима у настави Стефаном Стевановићем и Николом Грујићем. И у наредном периоду планирано је да гостујући предавачи буду познати уметници и ствараоци који се, између осталог, баве и методиком наставе.
Током 2016. године у галерији „Акваријус“ организовано је четири изложбе полазника уметничке радионице. У јуну месецу 2016. постављена је и прва самостална изложба три члана „Малог атељеа“ који су се својим трудом и залагањем, по мишљењу стручног жирија галерије, посебно истакли током школске 2015/16. године.
Оставрена је и сарадња са Домом културе Грачаница и часописом за децу и омладину „Наше поље“, тако да ће од септембра 2016. године најбољи радови чланова „Малог атељеа“ бити објављивани у овој публикацији. Од јесени 2016. године изложбе чланова „Малог атељеа“ биће постављане и изван Косовске Митровице.
На крају сваке године полазницима ове едукативно-креативне уметничке радионице, који су редовно похађали наставу, додељују се уникатне дипломе које осмишљавају и цртају самио чланови „Малог атељеа“.
Добродошли у галерију „Акваријус“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *