Акваријус

 

Кос Митровица

Klub umetnika „Intervala“: Poziv za saradnju

\"galerija-aquarius-vece-pocveceno-crnjanskom-13\"

Од септембра 2016. године у простору галерије „Акваријус“ почео је са радом Клуб уметника „Интервала“. Осим програмских целина који су обележили и досадашње активности у галерији „Акваријус“ – Музичко ћоше (акустичке свирке и мали концерти), Сликарско ћоше (изложбе и презентација ликовних уметности), Поетско ћоше (књижевност, трибине, предавања), Филмско ћоше (пројекције филмова и разговори о седмој уметности) – Клуб уметника „Интервала“, као својеврсни центар за различите видове уметничког изражавања, намерава да знатно обогати уметничке садржаје током 2016. и 2017. године.
Између осталог, до краја године 2016. планирано је објављивање првог броја часописа за различите видове уметничког изражавања „Интервала“, а за пролеће 2017. године реализација истоимене ликовне колоније, као и Првог регионалног фестивала женске књижевности.
Акценат ће током нове сезоне, која носи назив „Уметност.“ бити стављен и на дијалог, сукоб мишљења и полемику, будући да ниједна култура не може опстати без побуне. Због тога Клуб уметника „Интервала“ и овом приликом позива све појединце који имају свој став, идеју, дрскост и храброст да је реализују, који заиста осећају потребу да учествују у креирању уметничког програма и културног духа ове средине, и на тај начин покажу широј јавности како је живот са уметношћу могућ и исплатив, упркос и у инат неповољним политичким и економским околностима – да се придруже у раду галерије „Акваријус“.
Центар уметности није у метрополама и великим установама културе, центар уметности је тамо где се уметност догађа.
Добродошли у галерију „Акваријус“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *