Акваријус

 

Кос Митровица

Mali svet Dejana Pavićevića

\"\"

Изложба слика „Мој мали свет“ митровачког мултимедијалног уметника Дејана Павићевића биће отворена у галерији Приватног културног центра „Акваријус“ у Косовској Митровици у среду 29. децембра 2021. године у 19:30. Изложба је продајног карактера а поставка ће бити изложена у галерији до 10. јануара. Након отварања изложбе предвиђен је музички програм.
Дејан Павићевић рођен је и живи у Косовској Митровици. Професор је енглеског језика и књижевности и ради као наставник у Основној школи „Бранко Радичевић“. Фронтмен је и аутор текстова, музике као и аранжмана у бенду „Омнибуси“ са којима је снимио три албума и наступао, између осталог, и на новосадском музичком фестивалу „Егзит“, као и у више емисија на РТС-у. Имао је наступе и у Холандији као члан познате светске организације „Misicians Without Borders“.

\"\"

Једна од страсти још од детињства му је сликање. Аутор је за сада јединог анимираног спота на простору Косова и Метохије, за своју ауторску песму „Нови дан“ коју изводи са групом „Омнибуси“. Насликао је више десетина слика у разним техникама. У стварању га инспиришу моменти из свакодневног живота. Године 2016. је као координатор пројекта „Rocinciliation Through Art“ одржао мултиетничко предавање и радионицу студентима уметности Универзитета у Приштини. Резултат пројекта је било платно које су осликавали сви учесници. На исту тему је радио и са студентима музике који су на крају снимили заједничку песму „Let`s sing together“ за коју је аутор текста, музике и аранжмана.

Писао је текстове и музику за дечији фестивал „Цвркути са Ибра“ где је и победио 2016. године за најбољи текст песме „Сан летње ноћи“, а за песму „Живот је чаробан“ освојио је прву награду 2017. године.
Радио је дизајн за корице књига, плакат за митровички сајам књига, омот за један од својих албума. Дизајнирао је и плакат за четврти циклус „Ликовни окршаја“ у „Акваријусу“.
Снимао је вокал за песму „Something Unusal“ са познатим композитором, Mickey K, који живи и ради у Њујорку. Та песма се нашла на компилацији „Глобал“ из Велике Британије у децембру 2009. године.

Већ годинама ради као водитељ „North City Jazz and Blues“ фестивала, који води на матерњем као и на енглеском језику.
Компоновао је и музику за документарни филм „Пси“ који је добио прву награду на Еко арт фестивалу 2018. године.
Припрема своју прву књигу која садржи његову поезију и илустрације.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *