Акваријус

 

Кос Митровица

Simona Dimitrijević: svestrana i talentovana

\"\"

Симона Димитријевић има петнаест година и похађа први разред језичке Гимназије у Косовској Митровици. Одмах на почетку разговора са овом црнокосом девојчицом сазнајемо да је одличан ђак, да има све петице и да је била носилац Вукове дипломе у основној школи.
Оно што је издваја од других је неизмерна радозналост и мултиталентованост за разне ствари. Опробала се у многим уметностима, али модни дизајн и глума су нешто чиме би волела и у будућности да се бави.
„Још од четврте, пете године схватила да имам огромну жељу и вољу према сликању и тада ме је наш пријатељ одвео код Миљане Дунђерин и у ’Малом атељеу’ сам почела да цртам. Сећам се нпр. да су то биле неке пиџаме ето, модни дизајн. И дан-данас идем тамо, иако није тако често као што је било раније због COVID-19, сада имам и много више обавеза, али свакако волим сликање и то јесте нешто чиме бих хтела да се бавим. Надам се да ћу опет имати изложбе.“
Више је изложби, на којима су представљени њени ликовни радови, а план јој је да једног дана упише Факултет примењених уметности у Београду на одсеку за модни дизајн. Њен сваки дан је максимално испуњен, веома је вредна и не воли када нема обавезе. Због тога је максимално ангажована, бави се и спортом, соло певањем и глумом, а некада је свирала и виолину. “Учим редовно, можда не сваки дан, али свакако научим пред испитивање или неки контролни задатак. Тренинге имам пет пута недељно. Поред тога, идем на глуму. Радим неке дизајнерске моделе, цртам, сликам и тако. Некад изађем напоље са друштвом. Углавном излазим два пута недељно, јер махом своје пријатеље виђам и у школи. Није ми толико битно да изађем, али опет стижем све“, рекла нам је Симона.

Смета јој то што у Косовској Митровици нема много избора када су у питању смерови у школама. Недостаје јој и позориште и биоскоп. Ипак каже да јој никада није досадно, јер је посвећена разним интересовањима: “Одувек сам била свестрана, па сам поред добрих школских успеха, имала и добре резултате на разним ваннаставним активностима”, објашњава Симона.
Она је пуна речи похвале за своју школу, која јој је „пружила велику количину знања коју наставници деле на неки другачији, интересантнији начин“.
Својим вршњацима поручује да не мењају себе због других, да буду оно што јесу и да ће сви једнога дана пронаћи особе које су им сличне. Симона додаје да нема неког посебног идола, јер сматра да нико не треба толико да буде идеализован, те да сами себи треба да постављамо циљеве. „ОК ми је ако неко хоће да има неку особу на коју би да се угледа, али да баш поприми сав његов став, једноставно нисам за то“, објаснила је.
Каже нам да максимално верује у себе, да има доста талената и да јој је најтеже било да се пронађе у разним стварима у којима је била успешна. Себе ипак у будућности види као успешну модну дизајнерку, а после свега што смо чулу од ове мудре девојчице не сумњамо да ће бити баш тако!

Извор: Магазин For you >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *