Акваријус

 

Кос Митровица

Mali teatar: „Mali princ“

\"mali-princ-plakat\"

Поводом обележавања 30 година од усвајања Конвенције о правима детета, у понедељак 18. новембра 2019, са почетком у 19 часова, у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици биће изведена представа „Мали принц“ Дечје и омладинске позоришне трупе „Мали театар“. У представи коју је режирала Дуња Николић, играју: Матија Машковић, Страхиња Орловић, Симона Димитријевић, Ксенија Поповић, Невена Петронијевић, Јована Јовановић, Неда Јовановић, Елена Гвоздић, Ема Симић, Хана Живковић, Теодора Јелић и Славица Раденковић.

„Мали принц“ варира универзалну тему отуђења, запостављања детета скривеног унутар сваког човека услед свакодневних проблема и обавеза. Универзална је и сама поставка и сценографија комада где су ликови смештени на седам континената и осликавају оно у чему је човечанство исто – грамзивост, лукавост, егоизам, пасивност, самољубље и зависност.

Приказивање представе иницирали су чланови неформалне групе младих „Удружени млади – УМ за децу“, а уз подршку организација „Домовик“ и „Save the Children“.
Представа је премијерно изведена у марту 2019. године, а ово је треће извођење у „Акваријусу“.
Улаз је слободан.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *