Акваријус

 

Кос Митровица

Mimoza Studenica: „Žena“

\"mimoza-studenica-plakat\"

Изложба колажа „Жена“ ликовне уметнице из Приштине Мимозе Студенице – због ванредне ситуације поводом пандемије корона вируса – презетнује се у виртуелној галерији Приватног културног центра „Акваријус“ и портала „Алтернативна“, од 20. маја 2020. године од 19 часова.

 

ПОСЕТИ ВИРТУЕЛНУ ГАЛЕРИЈУ >>

Ова изложба одличан је пример како филигрански папир може да буде изузетно употребљив ликовни материјал за постизање врхунског естетског доживљаја. Мимоза Студеница рођена је 1975. у Приштини, где је 1999. године завршила Факултет уметности на Универзитету у Приштини, одсек за графички дизајн. Ради као дизајнер у Одељењу за промоције Радио телевизије Косово.

\"01-K-1-MIMOZA-SRPSKI

Прелистај електронски каталог (српски) >>      Shqip >>      English >>

Изложба је организована у оквиру пројекта ArtCult који је подржао УНМИК. Организатори изложбе су „Алтернативна“ и Приватни културни центар „Акваријус“ из Косовске Митровице.

Послушај шта су о изложби рекли:

 

Мимоза Студеница >>                                                        Миљана Дунђерин >>

„Жена“ је пета по реду изложба у оквиру циклуса ArtCult. Прва изложба (Весељ Салији. „Иза меланхолије“) одржана је у галерији ПКЦ „Акваријус“, док су наредне три („Дневник из карантина“ Александра Глибетића, „Сломљени снови“ Тонија Остојића и „Пети елемент“ Снежане Манасић) представљене у виртуелној галерији.
Циклус изложби има за циљ да представи савремено стваралаштво ликовних уметника различитих националних заједница, различтиих генерација и различитих стилско-поетских опредељења који живе и стварају на Косову и у региону.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *