Акваријус

 

Кос Митровица

Митровичка уметничка резиденција (конкурс)

Ове године у мају одржаће се прва Митровичка уметничка резиденција која би требало да окупи ствараоце из региона који негују савремени уметнички израз у областима: сликарство, вајарство, дизајн, перформанс (концептуални, музички, плесни, драмски).
Учешће на Митровичкој уметничкој резиденцији подразумева дванаестодневни боравак у северном делу Митровице од 3. до 14. маја 2023. године (организатор покрива путне трошкове, као и целокупне трошкове боравка). За све учеснике резиденције предвиђен је садржајан програм који подразумева разговоре, предавања, радионице и сусрете са оствареним и признатим личностима из света културе и уметности, као и излете и обиласке, како културних и историјских вредности града, тако и ширег региона. Уметнички резултати створени на резиденцији биће представљени у митровачком Приватном културном центру „Акваријус“ 13. и 14. маја 2023. године.
Митровичка уметничка резиденција организује се у оквиру програмске целине „Арт терапије за све“ коју организују „Акваријус“ и Фондација „Деметра“, а подржава УНМИК.
Сви заинтересовани за учешће у овој уметничкој резиденцији могу да се пријаве на конкурс који траје до 15. априла 2023. године. Право учешћа на конкурсу имају уметнички парови или појединци. Пријаву је потребно послати на адресу: info@akvarijus.com. Пријава треба да садржи:
1) име и презиме, град и државу, контакт телефон (у телу мејла)
2) кратку биографију (максимално 3.000 карактера)
3) уметничке радове (фотографије, видео записе, линкове).
Резултати конкурса биће објављени на сајту Приватног културног центра „Акваријус“ (www.akvarijus.com) 17. априла 2023. године.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *