Акваријус

 

Кос Митровица

Muzika koja ne zagađuje dušu

\"muzika-koja-ne-zagadjuje-dusu-plakat\"

У суботу 3. марта 2018. године у галерији „Акваријус“, у оквиру програма „Музичари који не загађују душу“, домаћин вечери Дејан Поповић (клавир) угостиће женске вокале. На тај начин и музички циклус „Суботом у Акваријусу“ прилагођен је концепту фестивала женског стваралаштва „Време за импулс жене“ који се у „Акваријусу“ одржава од 28. фебруара до 8. марта 2018. године. Програм почиње од 20 часова.

\"dejan-popovic-fb\"

Циљ музичког циклуса „Музичари који не загађују душу“, који је почео 3. фебруара и који ће трајати све до завршетка сезоне 2017/18, јесте представљање оних музичара и стваралаца који су, у времену апсолутне доминације кича, остали верни уметничкој музици, доследно је афирмишући на маргинама културе и друштва. Посетиоци ће сваке суботе имати прилику да – кроз интеракцију са гостом вечери, кроз његове интерпретације и импровизације музике која је обележила 20. век у историји уметности, али и кроз његова оригинална, ауторска дела – слушају уметничку музику, која није пратећа појава масовне културе, већ има естетску вредност, и поред ужитка, захтева извесну дозу мисаоног и духовног напора.
Верујући да рецепција музичке уметности веома често зависи од једног, непоновљивог тренутка, и директног присуства перцепијента у тренутку извођења, уредништво уметничког програма галерије „Акваријус“ одлучило је да током програма „Музичари који не загађују душу“ забрани снимање, па тиме и накнадно емитовање аудио и видео записа и фотографија. Тако ће бити и ове суботе.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *