Акваријус

 

Кос Митровица

Počinje novi ciklus „Kvizomanijaka“

\"\"

У петак 29. октобра 2021. године у 17 часова почиње нови, четврти по реду циклус квиза знања „Квизоманијак“. Квиз, чији је аутор и водитељ Милош Радовић, одржава се под овим именом у „Акваријусу“ од новембра 2020. године (укупно је реализовано тридесет квизова). „Квизоманијак“ је у протеклих годину дана окупио више стотина такмичара различитих профила и интересовања (студенте, професоре, докторе, уметнике, историчаре, географе), а његова популарност је и у овом циклусу привукла спонзоре (Ауто-школа „XL“, очна кућа „Оптимус“, ресторан-пивница „Комбинат“) који су за победнике обезбедили награде у вредности преко 1.000 евра!
Четврти циклус „Квизоманијака“ траје до краја ове године (десет квизова). Котизација по екипи у једном квизу износи 500 динара. У сваком колу победнику припада награда у износу око 3.000 динара, другопласирана екипа добија између 1.000 и 1.500 динара, док је награда за трећепласирану екипу око 1.000 динара. Организатор квиза ПКЦ „Акваријус“, поред новчаних награда обезбеђује и пригодне поклоне у сваком колу. За најбоље екипе у укупном пласману (после десет одиграних кола) спонозори су обезбедили и додатне, екстра награде.
Куриозитет „Квизоманијака“ је и тај да је у претходна три циклуса у добротворне сврхе прикупљено око 500 евра.
„Квизоманијак“ је осмишљен као квиз у којем се, кроз дружење и забаву, такмичари надмећу из различитих области знања (култура и уметност, музика, историја, географија, спорт, политика). Квиз је конципиран тако да буде забаван и поучан, па се у њему динамично смењују игре општег знања, брзине, досетљивости, логике. Посебан сегмент квиза посвећен је музици, домаћој и страној.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *