Акваријус

 

Кос Митровица

Poetsko-muzičko veče Dušana Milića

\"\"

Поетско-музичко вече митровачког песника Душана Милића биће одржано у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици у недељу 27. септембра 2020. године у 19 часова. Поред Душана Милића, који ће посетиоцима представити своју стару и нову поезију, у овом поетско-музичком програму учествоваће и Драгана Милић (вокал) и Дејан Поповић (гитара).
Улаз се наплаћује 150 динара, а улазнице се могу набавити у просторијама „Акваријуса“.

Душан Милић је већ наступао у ПКЦ „Акваријус“, у јуну ове године, када је представио стихове објављене у његовој првој збирци песама „Тајна дамине игре“.
Рођен је 1970. године у Косовској Митровици, где и данас живи. Студирао је сликарство. Писањем се бави од раног детињства, а „Тајна дамине игре“, објављена 2019. године, његова је прва песничка књига. Отац је двоје деце.

\"\"

Поред поезије, велика љубав Душана Милића је и шах. Оснивач је, члан Управног одбора и капитен мушког сениорског тима Шаховског кружока ПКЦ „Акваријус“ из Косовске Митровице.
Страст и идеализовање женске лепоте окосница су прве збирке песама Душана Милића. Определивши се за модернистички и урбани стил писања, Милић на суптилан начин, помало меланхолично и носталгично, описује непрекидну жудњу и патњу за женом, огољавајући својим стиховима њену унутрашњу и спољашњу лепоту као вечну инспирацију песника. Најновије Милићеве песме, међутим, припадају рефлексивној медитативно-филозофској лирици, и варирају мотиве пролазности, смисла певања и живљења, смрти.
Овим програмом у ПКЦ „Акваријус“ почиње шеста по реду сезона. Сезона 2020/21. носиће назив „Истина.“

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *