Акваријус

 

Кос Митровица

IT Bootcamp škola u „Akvarijusu“

\"\"

Презентација IT Bootcamp школе за полазнике са Косова и Метохије, која се изводи у стратешкој сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац, одржаће се у Приватном културном центру „Акваријус“, у Косовској Митровици, у суботу 26. септембра 2020. године у 17 часова. IT Bootcamp школа, наиме, пружа полазницима са Косова и Метохије, од октобра 2020. године, прилику да бесплатно онлајн похађају наставу и тако стекну нове вештине за послове будућности, овладавањем знања из одабраних ИТ области.
Гости „Акваријуса“ биће Петар Марковић, донатор и оснивач школе, Барбара Петровић, директор школе Београд и Милена Ђорђевић, координатор школе Ниш.
Основни циљ IT Bootcamp непрофитне школе је да полазници, који успеју да прођу врло интензивне и захтевне курсеве, стекну најквалитетнију преквалификацију, најпрактичније и употребљиво знање и тако пронађу радна места у ИТ сектору, који је најбрже растући сектор, како у свету тако и код нас. Оснивачи школе су наши успешни људи из дијаспоре који су уједно и донатори школе. IT Bootcamp се изводи у стратешкој сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац.
Кандидати који кроз процес селекције буду најуспешнији међу пријављенима, биће полазници курса Развој веб страница (PHP + WP). IT Bootcamp ће се прилагодити новонасталој ситуацији и омогућити онлајн предавања. Заинтересовани канидати се могу информисатии о школи и пријавити путем сајта https://www.itbootcamp.rs.
У 2019. години, школу је завршио 291 полазник у Београду и Нишу, од којих је, у ИТ компанијама, 136 нашло посао и праску, односно 46.7%. Током 2020 године школу је завршило 106 полазника од којих је 22 нашло своју шансу у ИТ свету што је 20%. Школа има интензиван и врло зхтеван програм. Селекција се обавља у неколико циклуса и бирају се кандидати који покажу спремност да буду редовни на настави, истрајни, уложе велики труд, и покажу високу мотивисаност и спремност да одговоре на велике захтеве ИТ индустрије у којој ће имати могућност да са стеченим знањем у IT Bootcamp -у нађу радно место или праксу.
Тренутно онлајн наставу ИТ Боотцамп-а прати 48 полазника осмог циклуса у Београду и 41 полазник четвртог циклуса у Нишу.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *