Акваријус

 

Кос Митровица

Program za april 2016.

Од 14. aприла 2016. године башта кафе-клуба галерије „Акваријус“ почиње и званично да ради, свакога дана (осим недеље).

Од планираних дешавања у априлу, до сада су договорена и заказана следећа:

понедељак, 11. април 2016, 21:00
MUZIČKO ĆOŠE
DEJAN PAVIĆEVIĆ („OMNIBUSI“)

\"Share2016-04-08-d5e2c5956e69040eb0aa7dad8bfe9ea965c9a74b0d49de649b8204b2d5f2ad8a-Picture\"

Наступ Дејана Павићевића, фронтмена бенда „Омнибуси“, који ће у башти кафе-клуба галерије „Акваријус“, уз гитару извести своје старе и нове ауторске песме.

Детаљније о овом догађају >>

 

четвртак, 14. април 2016, 20:00
SLIKARSKO ĆOŠE
IZLOŽBA „LUCIDA INTERVALLA“

\"IMG_7716\"

На изложби под називом „Lucida intervalla“ биће представљени портрети и аутопортрети (уље на платну) ликовних уметника Стефана Стевановића и Бориса Запорошца.
Изложбу ће отворити доктор дигиталне уметности Александра Арванитидис. Ликовну критику за каталог потписује сликарка Миљана Булатовић.
На отварању изложбе слушаћемо и музику у извођењу Емира Хасанија (гитара) и Јелене Дражевић (вокал).

Детаљније о овом догађају >>

 

петак, 22. април 2016. 20:00
POETSKO ĆOŠE
RASTKO PETROVIĆ – DA LI JE VAŽNO ZVATI SE MUŠKARAC?

\"rastko-petrovic-ljudi-govore\"

„Чини се да ниједан српски мушки писац није до те мере био свестан своје невоље са родом. А ни толико искрен… Растко Петровић, заправо, има храбрости да у оквиру патријархалне друштвене заједнице укине неприкосновену недодирљивост мушког идентитета“ (Кристина Стевановић). Уметнички опус Растка Петровића (1898-1949) биће представљен кроз читање одломака из његовог песничког, прозног, есејистичког и путописног дела, као и кроз разговор са теоретичарком књижевности др Кристином Стевановић из Новог Сада. Једна од тема разговора биће и родни идентитет, као можда и најважнија поетска одлика целокупног стваралаштва Растка Петровића. У сценском делу програма учествују Оливера Шћепановић и Никола Грујић.
У оквиру програма биће представљени и непознати цртежи Растка Петровића који су и данас скривени од јавности у депоима Народног музеја у Београду.

Детаљније о овом догађају >>

 

понедељак, 25. април 2016. 20:00
POETSKO ĆOŠE
MIROSLAV TOHOLJ – KNJIEŽVNI PORTRET

\"miroslav-toholj1\"

Стваралачки портрет Мирослава Тохоља биће представљен кроз читање одломака из његовог прозног стваралаштва, као и кроз разговор са самим књижевником. У разговору ће учествовати и Александар Дунђерин, писац и књижевни критичар.
Посетиоци ће моћи да се друже са једним од најзначајнијих савремених српских књижевника од 15:00 сати у башти галерије „Акваријус“. Програм је организован поводом скупа посвећеног овом писцу, који ће се одржати у Призрену.

Детаљније о овом догађају >>

 

среда, 27. април 2016. 19:00
SLIKARSKO ĆOŠE
MALI ATELJE – VASKRŠNJA IZLOŽBA

 \"Колаж5\"

Трећа по реду изложба радова полазника едукативно-креативне уметничке радиноце „Мали атеље“, инспирисаних Васкрсом. У салону галерије биће изложени радови (цртежи, слике самостално вајана и осликана јаја и остали предмети од глине, дрвета и картона) тридесет и седморо деце, узраста од 3 до 9 година.

Детаљније о овом догађају >>

 

 

Ово је само део програма који Клуб уметника организује у кафе-клубу галерије „Акваријус“.
Дођите да се дружимо. Да стварамо. Уз разговор, музику и пиће који не загађују душу.

Уколико желите да вас путем електронске поште благовремено обавештавамо о свим дешавањима у галерији „Акваријус“, пошаљите са ваше електронске адресе празну поруку (насловљену са „обавештење“) на адресу: galerijaaquarius@gmail.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *