Акваријус

 

Кос Митровица

Program za oktobar 2017.

субота, 30. септембар 2017, 15:00
СЛИКАРСКО ЋОШЕ
„ВЕЛИКИ УМЕТНИЦИ У ДЕЧЈОЈ ЗЕНИЦИ“

\"mali-atelje-veliki-umetnici\"

Отварање изложбе „Малог атељеа“ „Велики уметници у дечјој зеници“. Том приликом свим полазницима који су редовно похађали едукативно-уметничку ликовну радионицу биће уручене дипломе, а најуспешнијим члановима „Малог атељеа“ (по мишљењу стручног савета галерије) специјалне награде. У програму ће учествовати и полазници школе глуме „Мали театар“ који од ове године ради при галерији „Акваријус“..

Детаљније о овом догађају >>

 

понедељак, 9. октобар 2017, 20:00
СЛИКАРСКО ЋОШЕ
ХАРИС ЛИЧИНА: „ЛИЦА У ОКРШАЈУ“

\"haris-licina-plakat\"

Отварањем изложбе фотографија „Лица у окршају“ Хариса Личине почиње нова сезона у галерији „Акваријус“, под називом „Љубав.“. Изложбу чини серија документарних фотографија насталих током 2016. и 2017. године у „Акваријсу“, па тако „Лица у окршају“ уједно представљају и ретроспективу најзначајнијих уметничких догађаја који су обележили претходну сезону у Галерији. Личина је, иначе, стални сарадник галерије „Акваријус“, задужен за документарну и уметничку фотографију. Посетиоци галерије „Акваријус“ имаће прилику да погледају изложбу до 14. октобра, а неке од фотографија постаће и стални део поставке у изложбеном салону.
.
Детаљније о овом догађају >>

 

уторак, 10. октобар 2017, 17:00
СЦЕНСКО ЋОШЕ
ANDREA SITTER (НЕМАЧКА)

\"balet-francuska-plakat\"

Чувена светска плесачица и кореографкиња, Немица Андреа Ситер (Andrea Sitter) одржаће у галерији „Акваријус“ уметничку радионицу из савременог балета, односно плеса. Андреа Ситер наступиће у оквиру уметничког пројекта „Tumulus Chemin Géopoétique“.
.
Детаљније о овом догађају >>

 

недеља, 15. октобар 2017, 17:00
СЦЕНСКО ЋОШЕ
SOPHIE BOCQUET (ФРАНЦУСКА)

\"balet-francuska-plakat\"

Француска плесачица, кореографкиња и књижевница, Софиjа Буке (Sophie Bocquet) одржаће у галерији „Акваријус“ уметничку радионицу из савременог балета, односно плеса, инспирисану стваралаштвом чувеног америчког писца Рејмонда Карвера. Софија Буке наступиће у оквиру уметничког пројекта „Tumulus Chemin Géopoétique“.

Детаљније о овом догађају >>

 

среда, 25. октобар 2017, 19:00
СЛИКАРСКО ЋОШЕ
„СЕДАМ ВЕКОВА МАНАСТИРА КРУПЕ“

\"darko-dozet-plakat\"

Изложба фотографија Дарка Дозета „Седам векова манастира Крупе“, после Грачанице биће представљена и у Косовској Митровици. На отварању изложбе говориће отац Фотије, игуман манастира Девине Воде, Бојан Славковић и Иван Радуловић. Програм је реализован у сарадњи са Домом културе Грачаница, а на овај начин се и галерија „Акваријус“ придружује обележавању седамстогодишњице постојања и опстајања једног од најзначајнијих седишта српске културе и духовности.

Детаљније о овом догађају >>

 

Дођите да се дружимо. Да стварамо. Уз разговор, музику и пиће који не загађују душу.
Центар уметности није у метрополама и великим установама културе, центар уметности је тамо где се уметност догађа.
Добродошли у приватни културни центар Галерија „Акваријус“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *