Акваријус

 

Кос Митровица

Šareni Deda Mraz ispleo džempere za najmlađe

\"mali-atelje-izlozba-decembar-2019-galerija-akvarijus-km

Фотографије: Харис Личина и Сунчица Андрејевић

\"mali-atelje-decembar-2019-alternativna-2\"

„Шарени Деда Мраз плете џемпере за нас“ назив је новогодишње изложбе чланова Малог атељеа Акваријуса која је у четвртак отворена у овом приватном културном центру. Управо је тако и било – шарено, радови осликани у готово свим бојама, а главни мотиви који прожимају представљене цртеже, слике, колаже и инсталације су џемпер, Деда Мраз(ица), и новогодишња празнична атмосфера.
Своје радове изложили су млади уметници од 5 до 12 година, њих укупно 32 – а привилегију да своје новогодишње жеље „шапну“ Деда Мразу имали су најмлађи.
Диносаурус и још један диносаурус… луткица једнорог – скромно су, у разговору са две старије колегинице, говорили о својим жељама.

То је тајна – а било је и оних који су одлучили да своју зељу задрже за себе.
Неизоставно питање и шта желиш да будеш кад порастеш?
– Сликарка, чуло се.

Двема чланицама Малог атељеа, Магдалени и Искри, припала је посебна награда која се додељује на крају сваке године – за оног ко је био најприсутнији на часовима.
А поклоне од Деда Мраза добили су и остали чланови Малог атељеа, надамо се исте оне које су прижељкивали.

У оквиру изложбе организована је акција „Играчке старе за нове другаре“ коју су иницирали чланови неформалне групе „Удружени млади – УМ за децу“ окупљене око организације Домовик, а уз подршку ове организације и Акваријуса. Прикупљене играчке биће поклоњене малишанима којима су најпотребније.

Извор: Алтернативна >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *