Акваријус

 

Кос Митровица

Slobodan Stošić pobednik prvog „Šahovskog okršaja“

\"sahovski-okrsaj-pkc-akvarijus-km-februar-2020

У Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици јуче (19. фебруара 2020) одржан је први „Шаховски окршај“. Турнир који је окупио 15 такмичара разне старосне доби, трајао је пуних 4 сата а играло се по швајцарском систему са темпом игре од 15 минута по играчу.

Слободан Стошић је проглашен за победника турнира, на другом месту је Аврам Цветковић док је трећа награда отишла у руке Луке Прлинчевића.

Резултати и табела >>

Победник такмичења је награђен књигом и ваучером у износу од 1500 динара а Аврам и Лука су такође награђени књигом и ваучером од 1000 и 500 динара.
Слободан Стошић каже да се због победе осећа сјајно и да је турнир био изузетно напоран.

\"sahovski-okrsaj-pkc-akvarijus-km-februar-2020

„Било је изузетно напорно јер смо играли 7 кола по швајцарском систему. Осећам се сјајно и исцрпљено што сам освојио прво место. На скорашњем турниру у Студентском кутку у дому 6 сам освојио друго место а сада сам се реванширао и освојио прво, тако да све у свему утисак је супер. Шах играм од малена али један период нисам играо уопште, па сам се поново заинтересовао и наставио да играм“, рекао је Стошић.
За регуларност такмичења је био задужен Бранислав Ћуп а из ПКЦ „Акваријус“ је најављено да ће заинтересовани шахисти моћи да опробају своје вештине, јер ће се „Шаховски окршаји“ наставити сваког наредног месеца.

Извор: Радио Косовска Митровица >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *