Акваријус

 

Кос Митровица

Стефан Бошкоћевић: Таван

Изложба графика „Таван“ студента митровачког Факултета уметности Стефана Бошкоћевића из Штрпца биће отворена у Приватном културном центру „Акваријус“ у среду 19. априла 2023. године. Отварање је заказано за 20:30, а поставка ће у галерији ПКЦ-а бити изложена до 29. априла.
Стефан Бошкоћевић је рођен је 2001. године у Штрпцу. Средњу школу за текстил и дизајн завршио у Лесковцу. Паралелно похађа студије вајарства и графичког дизјна на митровачком Факултету уметности. Излагао на више колективних изложби. „Таван“ је његова прва самостална изложба.
Миљеи, стари телевизори, радио апарати и телефони који извирију из Стефановог прашњавог ковчега данас представљају тавански отпад, као што ће сутра, његовом унуку, и таблет и ајпод деловати архаично. Старудија са тавана тако на графикама постаје знак, симбол, не прошлости, него управо савременог доба у којем производи (предмети) брзо настају, а још брже падају у заборав. Оживљавањем ових предмета, и њиховим представљањем на изразито реалистички начин, Стефан Бошкоћевић је индиректно критиковао и стање духа потрошачког друштва. Друштва које одбацује предмете који нису изгубили употребну вредност, попут Стефановог телевизора, живог предмета који отвара изложбу.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *