Акваријус

 

Кос Митровица

14 аутора у књизи ZaNa III

Песме 14 аутора из земаља региона биће објваљене у тротомној књизи песама (на албанском, српском и енглеском језику) која ће током маја 2023. године бити штампана у оквиру трећег по реду Фестивала књижевности ЗаНа III. Ове године на конкурс се пријавило чак 180 песникиња и песника из региона, а петочлани жири (Вљора Адеми, Александра Јовичић, Шпетим Селмани, Александар Дунђерин и Љуљзим Хоти) је током марта направио ужи избор (30 аутора), да би у априлу донео одлуку да у књизи ЗаНа III буду објављене песме следећих 14 аутора: Ади Деми, Африм Демири, Аида Шечић Незиревић, Јелена Костић, Љуљзим Хазири, Марија Дејановић, Милена Радевић, Нурие Емерллаи, Розафа Шпуза, Силвана Маријановић, Сњежана Врачар Михелач, Тихана Гамбиража, Вљора Коњушевци, Жарко Миленковић.
Песничка књига ЗаНа III биће предствљена митровичкој публици 2. јуна 2023. године а очекује се да сви аутори који су заступљени у њој буду гости Фондације „Деметре“ и „Акваријуса“ који уз подршку УНМИК-а организују овај књижевни фестивал у оквиру програмске целине „Арт терапија за све“.
Претходна два фестивала афирмисали су поезију локалних стваралаца (на албанском и српском језику), а ове године ЗаНа III прерасла је у међународни фестивал књижевности.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *