Акваријус

 

Кос Митровица

Тања Радивојевић: Зуби језик гризу, језик зубе никада

Текст: Радио Косовска Митровица (Ивана Вановац)
Фотографије: ПКЦ „Акваријус“ (Никола Дражевић)

Тања Радивојевић је млада, двадесетогодишња песникиња из Смедеревске Паланке. Студира стоматологију у Косовској Митровици. Храбро стоји иза својих стихова и три књиге – једне збирке песама и два романа које је објавила од 2012. од када пише. Смело. Амбициозно. Самоуверено.
Пише о љубави. О вери. О свему што је једна двадесетогодишња жена могла да искуси. О патњи. Пише позивајући. Вапећи. Чисто. Без обзира према ширем контексту. Пише из себе, из свог малог бола. О неиспуњеним жељама. Онако наивно, неиспечено али обећавајуће. Као човек који верује да се једном воли Тања је млада жена која љубав тек упознаје. Блага је. Питка. Нежна и можда потпуно примерена просечној двадесетогодишњој публици. Још увек…
Каже. стоматологију је уписала из крајње практичних разлога – да би могла да се запосли, јер књижевност не пружа перспективу. Зуби језик гризу. Језик зубе никада.

Тања Радивојевић, рођена 2001. године у Смедеревској Паланци, чланица је књижевног клуба ,,21“ из Смедеревске Паланке, СКОР-а из Новог Сада и почасни члан књижевног удружења ,,Стојан Живадиновић“ из Сокобање. Објавила је три књиге: романе ,,Мој пут у снове“ (2017) и ,,Тринаест ноћи без сна“ (2019), те збирку песама ,,Зима“ (2018). Ове године у фебруару добила је књижевну награду за „Најоригиналнију“ љубавну пјесму у Мркоњић Граду (Босна и Херцеговина).

Извор: Радио Косовска Митровица >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *