Акваријус

 

Кос Митровица

Teatar u „Akvarijusu“: „Impuls“ (premijera)

 \"performans-impuls-plakat\"

У понедељак 5. марта 2018. године од 21:00 Гала Шалипур и Даница Станковић премијерно ће у галерији „Акваријус“ извести перформанс „Импулс“, чију режију потписује Леа Јевтић.
Перформанс у средиште пажње поставља импулс који је заједнички свим женама, без обзира на њихову старосну доб или занимање, а који све оне скривају и потискују, свесно или несвесно. Женски пориви, потребе и жеље одувек изазивају предрасуде и осуде, иако исте такве пориве имају и мушкарци којима је омогућено да слободно живе са њима и да их испољавају.

\"gala-salipur\"

Гала Шалипур, рођена 1992. године у Прибоју, студент је четврте године Факултета уметности у Косовској Митровици (одсек Глума), у класи професора Милана Плећаша. Победница фестивала „Дани Данила Лазовића“ 2017. године. Учествовала у бројним представама физичког театра, као и на неколико позоришних фестивала (са студентским представама) У галерији „Акваријус“ наступала у перформансу „Вражје слуге“, као и у савременом балету који је припремила кореограф Кристина Колеман (Christine Coleman) из Њујорка (САД).

\"danica-maksimovic\"

Даница Станковић, рођена 1995. године у Пироту, студент је четврте године Факултета уметности у Косовској Митровици (одсек Глума), у класи професора Милана Плећаша. Глуми у представи „Алиса у земљи чуда“ која је на сталном репертоару Народног позоришта у Пироту. Улогу Елме остварила у филму „Никоме ништа“ редитеља Едина Алије. У галерији „Акваријус“ наступала у перформансу „Вражје слуге“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *