Акваријус

 

Кос Митровица

Teatar u „Akvarijusu“: „Život moj“

\"Живот

Представа „Живот мој“ студената Глуме на митровачком Факултету уметности биће одиграна у галерији „Акваријус“ у понедељак 16. априла 2018. године од 21 час. У питању је ауторски рад студената у класи доцента Александра Ђинђића (асистент Борјанка Љумовић). У представи играју: Лазар Николић, Александар Петковић, Невена Кочовић, Јелена Тјапкин, Милица Филић, Мира Јањетовић, Никола Павловић, Милош Пантић, Никола Воштинић. Представа траје око 70 минута.
Ценa улазницe износи 150 динара. Улазнице се могу купити у „Акваријусу“ од среде 11. априла.
Премијерно извођење представе „Живот мој“ догодило се у јануару 2017. године у Дому културе „Студентски град“ у Београду. Од тада представа „Живот мој“ гостује у оним градовима (Косовска Митровица, Београд, Крагујевац, Бечеј, Лазаревац) и на оним сценама где се, пре свега, препозна потреба да се публика кроз занимљив садржај упозна са новим именима наше позоришне сцене. До сада је имала десетак реприза.
„Живот мој“ представљаће Факултет уметности у Косовској Митровици на овогодишњем, 63. Стеријином позорју, у оквиру програмске целине Позорја младих.

\"grupna,

Студенти су имали задатак да пронађу аутентичног човека („модел из живота“) и да сусрећући се са њим, кроз разговор дођу до тема које ће обрађивати. То су чинили снимајући интервјуе које су водили са моделима, који су им касније служили као полазиште и инспирација за креирање улоге коју ће тумачити. У следећој фази, удаљавањем од модела, како се задатак не би свео на имитацију, студенти су надограђивали своје ликове помоћу различитих метода.
Коначан облик је резултат комбинације документарног и надограђеног (измаштаног) материјала. Материјал који је уобличен у монолошка казивања резултат је вишемесечног истраживачко-уметничког процеса студената.

\"aleksandar-djondjic-1\"

Александар Ђинђић, рођен је 5. октобра 1980. године у Нишу. Дипломирао је глуму 2007. године на Факултету уметности у Косовској Митровици у класи професора Милана Плећаша. Мастер студије из Теорија драмских уметности на Факултету драмских уметности у Београду уписао је школске 2008/2009. године. Мастер тезу Редитељска поетика Томија Јанежича у поставкама комада Милене Марковић `Наход Симеон` и `Шума блиста` под менторством др Ивана Меденице одбранио је 2010. године и стекао звање: дипломирани теоретичар другог степена из области теорија драмских уметности и медија – мастер. Део мастер рада који се тиче анализе глумачке игре објављен је 2012. године у часопису Сцена: Часопис за позоришну уметност.
Од 2008. године запослен је на митровачком Факултету Уметности, и то прво у звању сарадника у настави на предмету Глума, потом 2010. као асистент на истом предмету, а 2013. изабран је за доцента на предмету Глума. Своју прву класу примио је 2015. године.
Као глумац ангажован је од друге године основних студија. До сада је одиграо више од двадесет улога у позориштима у Србији: „Битеф театру“ у Београду, Народном позоришту у Нишу, Народном позоришту у Пироту, „Пулс театру“ у Лазаревцу, Књажевско-српском театру у Крагујевцу. Као глумац у представама Радници умиру певајући и Живот стоји, живот иде даље учествовао на Стеријином позорју, на којем су представе и награђиване. Такође, учествовао је на свим другим значајним фестивалима у земљи и региону: МЕSS, Primorski poletni festival – Koper, Дани Сарајева,Јоаким Вујић, Јоаким Интер-фест, Југословенски фестивал, Фестивал малих сцена Кикинда.
Режирао је представу Мртво море по приповеци Радоја Домановића у АП СКЦ Ниш (2016). Представа је на међународном фестивалу Мајске игре у Бечеју исте године освојила неколико награда – између осталих Ђинђић је добио награду за најбољу режију на фестивалу, а ансамбл представе за колективну игру.
Такође, водио је две глумачке радионице: у Градском позоришту у Бечеју Метод приласка драмском тексту – рад на монолозима из литературе (2013) и Драмском студију у Крагујевцу Простор у \’Три сестре\’ (2015).
Тренутно чека одбрану докторског-уметничког пројекта под насловом „Вашар на црвено слово“ на ФДУ у Београду.

0 thoughts on “Teatar u „Akvarijusu“: „Život moj“”

  1. Pingback: Teatar u „Akvarijusu“: „Krapova poslednja traka“ | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *