Акваријус

 

Кос Митровица

Umetnička ravnoteža u „Akvarijusu“

\"izlozba-equilibrium-akvarijus-km-jun-2019

Фотографије: Илија Трифуновић

Изложба илустрација и дигиталних колажа „Еквилибријум“ (Eqyilibrium) Александра Касаловића и Михајла Ристића, отворена је синоћ (19. јун 2019) у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици.

Михајло Ристић, један од двојице излагача, каже да је изложба настала спајањем два потпуно различита пројекта.
„Једина ствар која је везивала те наше радове у току стварања је био принцип симетричности. Ми смо се базирали на неким основним визуелним правилима, ликовним елементима и балансу, отуда и име изложбе ‘Еквилибријум’ у преводу равнотежа-баланс“ – каже Ристић.

Додаје да су међуљудски односи инспирација за настанак његових креација.
„Друштвени односи су моја инспирација, као и политички живот у нашој земљи и свету. Када кажем друштвени и политички живот, мислим на однос надређеног и подређеног, представљен кроз метафору инсеката који живе у колективу и хијерархији“ – објашњава овај уметник.
Александар Касаловић, коаутор изложбе, каже да иако различити, Михајло и он имају доста додирних тачака када је стварање у питању.

„У суштини изложба представља наставак сарадње између радова Михајла и серије мојих радова који су спој два стила, дизајна и модерних медија, у комбинацији са геометријском апстракцијом. Један од мојих радова вечерас, који носи назив Divine Symmetry. Наши радови су дигиталне форме, нису традиционални, као што су уље на платну, графика итд“ – каже Касаловић.

Заинтересовани изложене радове могу погледати до 30. јуна, у ПКЦ „Акваријус“.

Извор: Радио Контакт плус >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *