Акваријус

 

Кос Митровица

Урош Петровић у „Акваријусу“

\"\"

Један од најпопуларнијих српских књижевника за децу и младе, иноватор у области литературе и образовања, Урош Петровић, биће гост Приватног културног центра „Акваријус“ у Косовској Митровици у четвртак 6. октобра 2022. године од 18 часова. Стваралачки портрет Уроша Петровића биће представљен током манифестације „Пијаца књиге“, а у оквиру четвртог Еко арт феста који подржава Swiss Agency for Development and Cooperation SDC. Са нашим књижевником разговараће Миљана Дунђерин.

\"\"

Урош Петровић (1967) је књижевник чија дела померају границе у савременој литератури за децу и младе. Аутор је више од двадесет књига (160 издања, 450.000 примерака) и добитник већег броја најпрестижнијих награда за књижевност за младе. Књиге су му до сада објављене и у Италији, Мађарској, Грчкој, Словенији, Румунији, Северној Македонији и Чешкој, као и на енглеском језику. По његовом награђеном роману „Пети лептир“ снимљен је први (и за сада једини) дугометражни 3Д филм у историји српске кинематографије.
Аутор је и више оригиналних стоних друштвених игара, од које су три награђене признањем Добра играчка Пријатеља деце Србије и две наградом Гран При за Играчке са сврхом.
Подстицао нацију на размишљање и унутар култног серијала Фазони и форе, као и у квизу Лавиринт на Јавном сервису Радио телевизије Србије као Творац лавиринта и најтежа препрека за такмичаре. Добитник је и већег броја награда за фотографију, које објављује широм планете. Коаутор је НТЦ система учења, и аутор концепта Загонетна питања, као и програма за усавршавање Како размишљањем изван устаљених оквира доћи до нових идеја и решења?, Мисли креаКтивно и Психолошки танго. Гостује као предавач на факултетима, у школама и другим образовним установама у земљи и иностранству, као и у компанијама, на пословним форумима и конгресима. Један је од првих званичних креативних амбасадора Србије у оквиру националног пројекта Србија ствара. Био је председник Менсе Србије и један од најбољих решавача IQ X теста на свету.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *