Акваријус

 

Кос Митровица

Veliki umetnici u „Malom ateljeu“

\"mali-atelje-izlozba-veliki-umetnici-3092017

Фотографије: Милан Кабашић >>

У галерији „Акваријус“ у Митровици одржана је годишња изложба полазника едукативно-уметничке радионице под називом „Мали атеље“.
„Мали атеље“ функционише при галерији „Акваријус“ од новембра 2015. године. За непуне две године кроз ову радионицу прошло је преко 100 деце различитих узраста.
Креативну радионицу води сликар и психолог Миљана Дунђерин, заједно са сарадницима у настави, ликовним уметником Стефаном Стевановићем, студенткињом Факултета уметности Дуњом Вељковић и студенткињом психологије Теодором Живановић. Чланови „Малог атељеа“, а уједно и чланови „Малог театра“ припремили су за своје родитеље и другаре изложбу под називом „Велики уметници у дечијој зеници“, која представља наставак циклуса портрета наших и светских уметника, као и представу „Један дан великог сликара“.

\"mali-atelje-izlozba-veliki-umetnici-3092017

Школске 2016/17. године њих тридесетак редовно су похађали ову едукативно-уметничку ликовну радионицу, истичући се својим трудом, залагањем, упорношћу и истрајношћу, те индивидуалним талентом и креативношћу. Од ове године галерија „Акваријус“ је одлучила да најбоље међу њима награди. Стручни савет галерије „Акваријус“ – којег чине истакнути вајар, проф. др Велимир Каравелић, историчар уметности Зорица Сајић Раденковић и ликовни уметник Миљана Дунђерин – донео је одлуку да награди, полазнике „Малог атељеа“ Татјану Радовић и Растка Раденковића.

\"mali-atelje-izlozba-veliki-umetnici-3092017

Татјана и Растко су током протекле сезоне показали да су на завидном нивоу савладали технике цртања и сликања, стекли сасвим солидно знање из области теорије и историје уметности, при томе показујући при раду висок степен самосталности и изузетну креативност. Миљана Дунђерин, је истакла да се нада да ће овим наградама подстаћи и остале чланове „Малог атељеа“ да уложе свој максимум, додатно се потруде и истрају у раду и храбро искажу свој индивидуални таленат.

\"mali-atelje-izlozba-veliki-umetnici-3092017

„Наш мото је да нема уметности без слободе и побуне; отуда, галерија „Акваријус“ није само место стваралачког сусрета (афирмације, преиспитивања и полемике), него и простор где се, у времену једноумља и заглупљивања, ствара, негује и одржава критичко мишљење“, каже Миљана Дунђерин, уметнички директор ове галерије.

Извор: Магазин 4U (for you) >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *