Акваријус

 

Кос Митровица

Арт терапија за све

Организатори: „Акваријус“ и „Деметра“

Подржава: УНМИК

ПРОЈЕКЦИЈЕ ФИЛМОВА ИЗ РЕГИОНА
новембар 2022 – март 2023.

Током зиме и пролећа у митровачком „Акваријусу“ биће приказивана најзначајнија филмска остварења (докуемнтарни и играни ауторски филма) из земаља региона. Након сваке пројекције биће организован разговор и дружење са ауторима.

РАДИОНИЦЕ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ
децембар 2022 – мај 2023.

Радионице из области документаристике (снимање филма и постпродукција слике и звука) биће организоване у „Акваријусу“ у трајању од пет месеци. Радионице ће држати еминентни ствараоци из области докуемнтарног филма. Сваки полазник током радионице снимиће свој ауторски филм (уз менторство професионалних предавача) који ће бити емитован у последњој недељи маја 2023. године.

МУЗИКА ИЗ РЕГИОНА
новембар 2022 – мај 2023.

Регионални и локални бендови наступаће током сезоне у „Акваријусу“ и на другим митровачким локацијама. Биће организовани и разговори и дружење са музичарима, као и музичке радионице.

УМЕТНИЧКА РЕЗИДЕНЦИЈА
април 2023 – мај 2023.

Митровачки „Акваријус“ биће домаћин прве међународне уметничке резиденције која ће током априла 2023. године окупити 12 уметника и проучаваоце уметности из земље и инсотранства – 6 инсотраних ставраоца боравиће у нашем граду и у сарадњи са локалним уметницима, ствараће дела инспирисана митровачком историјом и савременим тренутком овога града. Њихова дела биће представљена на заједничкој мултимедијалној изложби која ће у „Акваријусу“ бити организована у последњој недељи маја 2023. године.

КЊИЖЕВНИ ФЕСТИВАЛ ЗАНА III
октобар 2022 – мај 2023.

Трећи по реду књижевни фестивал ЗаНа ове сезоне окупиће 12 иностраних и домаћих књижевника чије ће стваралаштво бити објављено на три језика (албански, српски, енглески) у штампаном и електронском издању до маја 2023. године.
Током трајања фестивала биће организоване „Ноћи поезије“ где ће књижевници које је одабрао стручни жири, и чија ће дела бити публикована, читати своја дела и разговарати са публиком. Такође, биће организоване и књижевне радионице за младе писце. Њихова радови биће презентовани такође у последњој недељи маја 2023. године.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *