Акваријус

 

Кос Митровица

Andrea Siter i Sofija Buke gošće „Akvarijusa“

\"balet-francuska-plakat\"

Галерија „Акваријус“ угостиће у уторак 10. октобра и у недељу 15. октобра 2017. године чувене светске плесачице и кореографкиње, Немицу Андреу Ситер (Andrea Sitter) и Францускињу Софиjу Буке (Sophie Bocquet). Оне ће у „Акваријусу“ одржати две уметничке радионице из савременог балета, односно плеса – Андреа Ситер у уторак 10, а Софија Буке у недељу 15. октобра. Обе радионице почињу у 17 часова. Андреа Ситер и Софија Буке у Косовској Митровици наступају у оквиру уметничког пројекта „Tumulus Chemin Géopoétique“.

\"Andrea

Андреа Ситер је плесачица, виолинисткиња, глумица, песник и кореографкиња. Наступала је у преко 400 представа у Француској, Белгији, Пољској, Аустрији, Немачкој, Мађарској, Србији, Португалу, Палестини, Тунису, Колумбији. Водила је многе тренинге и плесне радионице и предавала у многим позоришним школама широм света, између осталог и у Нациналном плесном центру (Француска), Народном позоришту Дебрецин (Мађарска), Балетској школи Познањ (Пољска), Националном балету Косова, те у Аустрији, Немачкој, Србији.
Андреа Ситер ће у галерији „Акваријус“ покушати да посетиоцима укаже на значај тела, како се оно покреће, како се остварује контакт са партнером и групом, свест о покрету или гесту, простору, дисању. На који начин се преноси емоционални импулс, крик бића кроз тело.

\"Sophie

Софија Буке је плесачица, извођач, кореографкиња и списатељица. Она истражује однос између савременог плеса и позоришта. Кроз писање она покушава да објасни друштвени одјек на интимном телу. Тело и говор посматра као спољашњи знак несвесне и понекад бруталне унутрашњости живота. Њена радионица биће инспирисана стваралаштвом чувеног америчког писца Рејмонда Карвера. Акценат ће бити стављен на интимна осећања вртоглавице, хумора и збуњености као свакодневног искуства. Тела су испуњена сликама, музичком библиотеком, звуковима, пејзажима или другим изненађујућим стварима. Софи Буке ће покушати да додирне све те фасцинације.

0 thoughts on “Andrea Siter i Sofija Buke gošće „Akvarijusa“”

  1. Pingback: Program za oktobar 2017. | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *