Акваријус

 

Кос Митровица

Asocijacije u „Akvarijusu“

\"\"

Уводно такмичење у „Асоцијацијама“, једној од најпопуларнбијих друштвених игара у свету, биће одржано у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици, у суботу 27. фебруара 2021. године од 19 часова. Том приликом биће организована пробна игра, где ће заинтересовани учесници бити у прилици да се упознају са правилима игре, као и распоредом такмичења које ће се током марта и априла одржати у ПКЦ-у.
Аутор и водитељ овог програма је Милан Пеливановић.
ПРАВИЛА ИГРЕ:
Свака екипа се састоји од два такмичара који би требало да погоде што је могуће више од задатих појмова. Такмичење се састоји из три рунде.
Прва рунда: појмови се објашњавају асоцијацијама речима. Можете употребити неограничен број речи за објашњавање, али оне не смеју имати корен појма који се погађа. Такође, није дозвољена пантомима и давање знакова гестикулацијом.
Друга рунда: користећи само једну реч дајете, по вашем мишљењу најближи „хинт“ за појам. Када се реч изговори нема мењања! Такође, није дозвољена пантомима.
Трећа рунда: пантомима – показивање рукама, ногама, скакањем, али се покретима руку не смеју цртати слова задатог појма.
Свако од играча једног тима имаће тридесет секунди да свом саиграчу објасни што је могуће више појмова. Након сваке рунде, капитени (па затим и судија) пребројавају погођене појмове и бодови се записују.
Победник ће бити она екипа која на крају све три рунде има више поена.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *