Акваријус

 

Кос Митровица

Dajem ono što ne posedujem

\"aleksandra-grozdanovic-plakat\"

Изложба слика Александре Гроздановић и Анђеле Раденковић-Поповић „Дајем оно што не поседујем“ биће отворена у Приватном културном центру „Акваријус“, у четвртак 23. маја 2019. године у 19 часова. Ауторке су студенткиње сликарства на Факултету уметности у Косовској Митровици, и ово је њихова прва самостална изложба. Поставка ће бити изложена до 30. маја.

\"aleksandra-andjela

У сликама Александре Гроздановић приметна је амбиција да се сам чин стварања оваплоти као непоновљив и посебан. Александра одбацује свако понављање и рутину, не желећи да робује већ овладаним техникама. Њен ликовни израз је изразито експресиван, у сталној трансформацији, али, зато, и потпуно аутентичан, искрен, интимно огољен, у потпуности обојен личном емоцијом.
За разлику од Александре, слике Анђеле Раденковић-Поповић су мирније, правилнијих облика, линије су симетричне, а геометријски елементи су сливени, прожимају један други, стварајући тек обрисе времена и простора, у тежњи да слика буде изван времена и простора. Анђела уметност посматра изразито као лични потпис, сакривајући га на својим сликама, које, стога, остају непотписане.
И једна и друга ауторка, у храбрим играма боја и елемената, у комбинованој техници, теже да изазову лепоту и пријатност, без нужно конкретизоване семантичке поруке.

\"aleksandra-grozdanovic\"

Александра Гроздановић рођена је 1994. године у Лесковцу, где завршава средњу уметничку школу. Студент је завршне године сликарства на Факултету уметности у Косовској Митровици, у класи професора Петра Ђузе. Учествовала на ликовним колонијама, излагала колективно. Ово је њена прва самостална изложба.

\"andjela-radenkovic

Анђела Раденковић Поповић рођена је у Грабовцу 1996. године. Завршила студије сликарства на Факултету уметности у Косовској Митровици, у класи професора Петра Ђузе. У класи истог професора завршава мастер студије сликарства. Излагала на више колективних изложби. Ово је њена прва самостална изложба.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *