Акваријус

 

Кос Митровица

Desetogodišnjica Lestvi

\"\"

Поводом десет година од оснивања издавачке куће „Лестве“ из Косовске Митровице, а у оквиру „Пијаце књига“ у митровачком Приватном културном центру „Акваријус“ у уторак 19. октобра у 18 часова одржаће се промоција нових „Лествиних“ књига. Своја дебитантска остварења представиће Милица М. Костић из Лапљег Села надомак Грачанице („По њој прашњав снег“) и Алекса Перић из Косовске Митровице („Перспектива“).
Поред часописа за национална, духовна и културна питања, „Лестве“ су већ десет година принципијелно усмерене на објављивање књига аутора који живе на Косову и Метохији или пишу о Косову и Метохији, аутора који, по мишљењу њиховог уређивачког колегијума, „износе истину о страдању српског народа“ и који се, како наглашава овај издавач, „својим делима боре за целовитост и територијални интегритет Републике Србије у чијем је саставу Косово и Метохија као неодвојиви део“.
У овој години, поред светосавског броја часописа, „Лестве“ су штампале и шест књига. Поред поменутих издања Милице Костић и Алексе Перић, објављене су и књиге Петра Ђ. Рајчевића („Цепелиш“), Миладина Распоповића („Косовска трилогија“), Јована Пејина („Време и истина“, друго издање) и Игора М. Ђурића („Дневник машиновође“).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *