Акваријус

 

Кос Митровица

Eko art fest: likovne umetnosti

\"6.

У Културном центру „Акваријус“ у суботу 5. маја и у недељу 6. маја 2018. године од 15 часова биће одржане радионице из области екологије и ликовних уметности. Предавање ће одржати Наташа Елезовић (теоријски део) и Миљана Булатовић (практични део).
Од уторка 8. маја 2018. године проф. др Велимир Каравелић са полазницима радионица из области вајарства започеће израду уметничке инсталације која ће бити постављена на јавној површини у Косовској Митровици, 25. маја 2018. године.

\"eco-art-fest-baner-sajt\"

Еко арт фест је тродневни такмичарски фестивал који ће се први пут одржати у северном делу Митровице од 23. до 25. маја 2018. године. На фестивалу ће бити презентовани сви радови учесника који су пре тога (од 29. марта до 15. маја) похађали едукативне уметничко-еколошке радионице. Најбољи аутори по мишљењу стручног жирија освојиће, као главну награду, плакету и новчани износ од 100 долара. Награде се додељују у четири категорије: филм, фотографија, ликовне уметности и примењене уметности и модни дизајн.

Више о Еко арт фесту >>

Биографије предавача:

\"velimir-velja-karavelic\"

Велимир Каралевић (Пећ, 1952) је један од најистакнутијих ликовних уметника и методичара на овим просторима. Завршио је Академију ликовних уметности у Приштини, у класи професора Светомира Арсића Басаре, а магистарске студије на Факултету примењених уметности у Београду. Изабран је у звање доцента на митровачком Факултету уметности. Члан је УЛУС-а. Излагао је групно и самостално у Љубљани, Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Лесковцу, Куманову, Скопљу, Пожеги, Ужицу, Прибоју, Ваљеву, Горњем Милановцу, Чачку и Пријепољу. Изведене скулптуре у простору у Љубљани, Београду, Гњилану, Краљеву, Пожеги, Ариљу, Пожеги, Косјерићу, Гучи, Даниловграду, Пријепољу и Вршцу. За свој рад вишеструко награђиван, у земљи и у иностранству.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *