Акваријус

 

Кос Митровица

Finale likovnog okršaja

\"likovni-okrsaj-finale-januar-2017\"

Финале првог циклуса ликовног окршаја у галерији „Акваријус“ биће одржано 18. јануара 2017. године од 20 часова. Четке ће укрстити победници квалификационих окршаја: Јасмина Поповић, Вук Ђурић и Димитрије Мичић.

Представљање финалиста ликовног окршаја >>

Пропозиције такмичења у финалу измењене су у односу на квалификационе ликовне окршаје, па ће тако акценат бити стављен превасходно на специфичне задатке жирија и сналажење и умеће учесника у знатно тежим околностима него до сада.
И начин бодовања биће другачији, па ће тако о победнику ликовног окршаја овога пута одлучивати и гласови публике. Наиме, победник ликовног окршаја биће онај такмичар који добије највећи број бодова жирија и публике. Жири ће после сваке рунде окршаја бодовати наступ сваког учесника оценама од 1 до 10. На тај збир бодова додаће се просечна оцена публике, која ће, на исти начин као и жири, вредновати умеће сваког такмичара. Поред тога, у финалу ће сваки члан жирија после сваке рунде окршаја, морати јавно да образложи оцену коју је дао сваком такмичару.
За победника првог циклуса ликовног окршаја обезбеђена је самостална изложба у салону галерије „Акваријус“, а комплетне трошкове припреме и реализације изложбе сноси галерија.
Директор галерије је Миљана Булатовић, уредник уметничког програма Александар Дунђерин, а ликовне окршаје реализује и води Стефан Стевановић.

И поред тога што је овај несвакидашњи перформанс инспирисан надметањима уметника (Модељани, Пикасо, Сутин, Ривера) на јавним местима (атељеима, галеријама, клубовима, најчешће кафанама) у Паризу током прошлог века, митровачки ликовни окршаји су потпуно јединствен уметничко-забавни програм у свету, који привлачи све више пажње, како студената Факултета уметности из Косовске Митровице, тако и њихових колега широм Србије. О томе сведочи и учешће студената Академије уметости из Новог Сада у децембарском ликовном окршају у галерији „Акваријус“ (КМ-НС >>), као и најава гостовања студената ликовних академија из Београда, Ниша и Крагујевца.

Због свега тога, добродошли у галерију „Акваријус“ – хвала вам шпо сте све ово време у великом броју подржавали младе ликовне ствараоце и доказали како Косовска Митровица има потенцијал да израсте у значајно уметничко средиште.

0 thoughts on “Finale likovnog okršaja”

  1. Pingback: Program za januar 2017. | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *