Акваријус

 

Кос Митровица

Kad kuće nismo zaključavali

\"Untitled-4\"

Роман Кад куће нисмо закључавали Александра Лаковића из Крагујевца биће представљен у Приватном културном центру „Акваријус“ у четвртак 4. октобра 2018. године од 19:30. О Лаковићевој књизи говориће песник и критичар проф.др Драгомир Костић и председник Књижевног друштва Косова и Метохије Новица Соврлић. Књига Александра Лаковића дубока је прича о младости, одрастању и завичају; сведочанство обликовања једног песника међу људима и сећањима, истинама и заблудама. Јасноћа и осећање пролазности света главне су одлике овог хибридног дела. Ово остварење објављено је у престижној едицији „Сент“ коју издаје Грађански форум из Новог Пазара, а чији је уредник наш познати књижевник Енес Халиловић.
Улаз је слободан, а за чланове Клуба „Акваријус“ обезбеђени су поклони.

О ПИСЦУ

\"aleksandar_lakovic_6\"

Александар Б. Лаковић, рођен у Пећи 1955. године, песник је, критичар, есејиста и антологичар. Објавио је десет збирки песама, осам књига критика и есеја, као и књигу путописа Хиландарски путокази. Приредио је и више антологија, те две књиге тематских есеја, посвећене Његошу и Бранку Миљковићу. Аутор је неколико фељтона на тему Хиландара, Свете Горе и словенске митологије. Писац је сценарија за видео-серијал Капи живе воде Мирослава Аксентијевића.
За песништво и књижевну критику добио је више престижних признања, између осталог лауреат је награда „Јован Скерлић“, „Милан Богдановић“, „Григорије Божовић“, „Кондир косовке девојке“.
Дела су му превођена на енглески и македонски језик.
Кад куће нисмо закључавали његов је први роман.
Живи и ради у Крагујевцу.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *