Акваријус

 

Кос Митровица

Nova sezona. Novi prostor. Novi koncept

\"galerija-aquarius-lucida-intervala\"

Од септембра 2016. године започиње нова сезона рада Клуба уметника „Интервала“ који ће организовати уметнички програм у галерији „Акваријус“ (до октобра још увек на старој адреси, а потом у новом простору). Сезона 2016/17. носи назив „Уметност.“
И током наредног периода, поред продајног ликовног салона и изложбеног простора, функционисаће и кафе-клуб, а са радом ће наставити и уметничко-едукативна радионица „Мали атеље“, са знатно богатијом понудом и обимнијим садржајем. Наиме, поред упознавања са ликовним уметностима и креативним изражавањем у тој области, полазници „Малог атељеа“ биће у прилици да се упознају и са основама књижевне и сценске уметности.
Осим програмских целина који су обележили и досадашње активности у галерији „Акваријус“ – Музичко ћоше (акустичке свирке и мали концерти), Сликарско ћоше (изложбе и презентација ликовних уметности), Поетско ћоше (књижевност, трибине, предавања), Филмско ћоше (пројекције филмова и разговори о седмој уметности) – Клуб уметника „Интервала“, као својеврсни центар за различите видове уметничког изражавања, намерава да знатно обогати уметничке садржаје током 2016. и 2017. године.
Између осталог, до краја године 2016. планирано је објављивање првог броја часописа за различите видове уметничког изражавања „Интервала“, а за пролеће 2017. године реализација истоимене ликовне колоније, као и Првог регионалног фестивала женске књижевности.
Акценат ће током нове сезоне бити стављен и на дијалог, сукоб мишљења и полемику, будући да ниједна култура не може опстати без побуне. Због тога Клуб уметника „Интервала“ и овом приликом позива све појединце који имају свој став, идеју, дрскост и храброст да је реализују, који заиста осећају потребу да учествују у креирању уметничког програма и културног духа ове средине, и на тај начин покажу широј јавности како је живот са уметношћу могућ и исплатив, упркос и у инат неповољним политичким и економским околностима – да се придруже у раду галерије „Акваријус“.
И поред тога што је галерија „Акваријус“ вероватно једини простор за културу и уметност у ширем региону који је економски самоодржив и не зависи од дотација, Клуб уметника „Интервала“ и галерија „Акваријус“ позивају и све институције, невладин сектор и приватне предузетнике који желе да дају подршку и допринос развоју културе и уметности у овој средини, да нас контактирају.
Центар уметности није у метрополама и великим установама културе, центар уметности је тамо где се уметност догађа.
Добродошли у галерију „Акваријус“!

Контакт >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *