Акваријус

 

Кос Митровица

Književni okršaj: Anđelija Arsenijević vs Nikola Radojević

\"aff8eaf230cc4ca9c40b50c498eef610\"

У петак, 23. децембра 2016. године, од 19 часова, у организацији Клуба уметника „Интервала“ у галерији „Акваријус“ одржаће се четврти квалификациони књижевни окршај. За ово својеврсно такмичење у области књижевне и сценске уметности пријавила су се у децембру два млада ствараоца, ученица митровачке гимназије Анђелија Арсенијевић и студент из Косовске Митровице Никола Радојевић. Исто вече одржаће се и извлачење парова за полуфиналне књижевне окршаје. За сада су пласман у полуфинале обезбедили Јован Маслар, Дарија Машковић и Вук Пантовић. Програм воде Снежана Џоговић и Зорана Дражевић.
Књижевни окршај је замишљен тако да се учесници надмећу у три категорије. Најпре читају три књижевна текста која су сами одабрали, потом три текста које је одабрао стручни жири (за учеснике до самог наступа непозната), а на крају три своја оригинална књижевноуметничка рада.
Победник књижевног окршаја је онај учесник који обезбеди највише гласова присутне публике и стручног жирија. За победнике сваког надметања обезбеђене су и награде, учешће на полуфиналним књижевним окршајима, као и штампање радова у часопису за различите видове уметничког изражавања „Интервала“.
Књижевни окршаји у галерији „Акваријус“ замишљени су по угледу на слем вечери, дакле рачунају на изражену интеракцију са публиком, која гласно коментарише наступе учесника, навија, изражава негодовање, у зависности од тога да ли јој се програм допада или не. Надметање у читању, разговор са публиком, неугодна питања жирија и дружење уз рокенрол музику, обележили су претходна два књижевна окршаја. Атмосфера је подсећала на ону која је обележила јавна читања у америчким клубовима осамдесетих година прошлог века, а коју последњих година интезивно призивају млади људи у великим центрима културе.
Зато, добродошли у галерију „Акваријус“ – подржите младе ствараоце и покажите како Косовска Митровица има потенцијал да израсте у значајно уметничко средиште.

Распоред и резултати >>

0 thoughts on “Književni okršaj: Anđelija Arsenijević vs Nikola Radojević”

  1. Pingback: Program za decembar 2016. | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *