Акваријус

 

Кос Митровица

Likovni okršaj: Doigravanje za polufinale

 \"likovni-okrsaj-plakat-mart-2018\"

Бараж за попуну два места за полуфинале трећег циклуса Ликовних окршаја одиграће се у галерији „Акваријус“ у среду 21. марта 2018. године од 20 часова. У доигравању ће снаге одмерити другопласирани такмичари из претходна четири квалификациона турнира: Расим Реџепагић, Анђела Јордановић, Александра Гроздановић и Тамара Терентић. Првопласирани и другопласирани такмичар из овог окршаја придружиће се у полуфиналу победницима претходних квалификационих група: Милици Милетић, Петру Алексићу, Ани Игњевић и Петру Петровићу.
Током вечери биће одржан и жреб за полуфинала Ликовних окршаја. Биће формиране две полуфиналне групе од по три такмичара. Такмичари који се налазе у истом шеширу не могу да се сусретну у истој полуфиналној групи.
Први шешир: Петар Алексић, Петар Петровић
Други шешир: Ана Игњевић, Милица Милетић
Трећи шешир: Бараж 1, Бараж 2
Полуфинала су заказана за април 2018. године. Победници полуфиналних група, као и најбољи другопласирани такмичар, учествоваће у финалном Ликовном окршају, у мају 2018. године.
Главна награда и ове сезоне биће организација самосталне изложбе у „Акваријусу“, о трошку Галерије.

Распоред и резултати >>

\"likovni-okrsaj-markica\"

Идеја за ликовне окршаје настала је у октобру 2016. године када су Миљана и Александар Дунђерин, уредници уметничког програма у Галерији „Акваријус“ (Центру за различите видове уметничког изражавања), у договору са студентима четврте године Факултета уметности у Косовској Митровици одлучили да организују несвакидашњи и оригинални перформанс. Овај уметничко-забавни програм инспирисан је надметањима уметника (Модељани, Пикасо, Сутин, Ривера) на јавним местима (атељеима, галеријама, клубовима, најчешће кафанама) у Паризу, али у оваквом облику није никада и нигде реализован.
Ликовни окршаји су такмичарског карактера, а само такмичење се одвија у неколико етапа: учесници на лицу места, у унапред одређеном временском оквиру, стварају реплику познатог ликовног дела, ориганалне уметничке радове, извршавају задатке које им додељује жири. Победник је онај такмичар који добије највише гласова стручног жирија и присутне публике. Сами окршаји рачунају на интеракцију са публиком која им, за време надметања, својим гласним коментарима, навијањем, негодовањем, отежава рад.

Документарни филм о Ликовним окршајима у галерији „Акваријус“ >>

Радио Косовска Митровица о Ликовним окршајима у сезони 2017/18. >>

Досадашњи победници
2016: Вук Ђурић (Чачак)
2017: Стефан Ђурђановић (Ниш)

Вук Ђурић: Ја сам прљав човек, ружних мисли >>

„Портрет дисидента“ (видео) >>

Ђурђановић и Ристић: Нагон vs душа >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *