Акваријус

 

Кос Митровица

Likovni okršaj: drugi ciklus

\"plakat-likovni-okrsaj-april-2017\"

У петак, 7. априла 2017. године, у галерији „Акваријус“ ће од 20:00 бити одржан нови квалификациони ликовни окршај, у оквиру другог циклуса. Учешће су пријавили Звездана Герић из Штрпца, Никола Илић из Грачанице и Стефан Ђурђановић из Ниша. Програм води Стефан Стевановић Пепи.
Такмичење ће се одвијати у три етапе. Као и до сада, такмичари ће најпре стварати реплику познатог уметничког дела, затим ће се ликовно изразити по задатку који им додели жири, да би на крају урадили оригиналан уметнички рад. Свака појединачна етапа трајаће тридесет минута.
Победник ликовног окршаја је онај учесник који обезбеди највише гласова присутне публике и стручног жирија (њихова имена биће објављена непосредно пред почетак окршаја). Најуспешнији такмичар ће се придружити Младену Ристићу (победнику претходног ликовног окршаја) у финалу које ће се одржати у јуну 2017. године.

Распоред и резултати >>

За победнике су обезбеђене и награде: сликарски прибор, материјал и литература, ваучер галерије „Акваријус“, а главна награда (за победника другог циклуса) је реализација самосталне изложбе у галерији „Акваријус“..
Овај несвакидашњи перформанс инспирисан је надметањима уметника (Модељани, Пикасо, Сутин, Ривера) на јавним местима (атељеима, галеријама, клубовима, најчешће кафанама) у Паризу, дакле подразумева, баш као и књижевни окршаји, изражену интеракцију са публиком, која гласно коментарише наступе учесника, омета такмичаре (и на тај начин им отежава извршење задатака), навија, изражава негодовање, у зависности од тога да ли јој се рад и активности уметника допадају или не.
Зато, добродошли у галерију „Акваријус“ – подржите ликовне ствараоце и покажите како Косовска Митровица полако израста у значајно уметничко средиште.

Кратке биографије учесника:

\"zvezdana-geric\"

Звездана Герић, рођена је 1993. у Приштини. Тренутно живи у Штрпцу. Студент мастер студија (графички дизајн) на Факултету уметности у Косовској Митровици. Дипломирала 2016. године, у класи професорке Естер Милентијевић. Своје радове излагала на више групних изложби.

\"nikola-ilic-crni\"

Никола Илић, рођен 1986. године у Приштини. Тренутно живи и ради у Грачаници. Завршио Факултет уметности у Косовској Митровици (графика), а дипломирао код професора Томислава Трифића. Учествовао је на више колективних изложби. Контак: +381645575876 и +38649440867.

\"likovni-okrsaj-2-kolo-novembar-2016

Стефан Ђурђановић, рођен је 1996. године у Нишу, где је и завршио Средњу уметничку школу. Студент је прве године Факултета уметности у Косовској Митровици, на смеру сликарство.

0 thoughts on “Likovni okršaj: drugi ciklus”

  1. Pingback: Program za april 2017. | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *