Акваријус

 

Кос Митровица

„Mali atelje“ od ove sezone i za velike

\"mali-atelje-2017\"

Упис нових чланова у уметничку ликовно-едукативну радионицу „Мали атеље“ заказан је за суботу, 9. септембра 2017. године од 12:00 часова. Обавезно је и пријављивање старих чланова, како би се извршило ажурирање података. Месечна чланарина износи, као и претходне сезоне, 10 евра, и потребно ју је платити унапред.
Додела диплома члановима „Малог атељеа“ који су учествовали у овој радионици током сезоне 2016/17. биће организована у суботу 30. септембра 2017. године. Тада ће бити постављена и изложба дечјих радова насталих током пролећа и лета 2017. године.
Поред упознавања са ликовним уметностима и креативним изражавањем у тој области, полазници „Малог атељеа“ биће у прилици, у зависности од сензибилитета и жеља, да стекну увид и у основе књижевне и сценске уметности, те да се опробају и у тим врстама стваралаштва.
Од ове сезоне биће организован и индивидуални рад са средњошколцима који желе да упишу Академију ликовних уметности, као и са одраслима који осећају да имају уметнички сензибилитет а до сада се нису опробали у области ликовних уметности. Месечна чланарина за одрасле износи 25 евра, а термини за рад утврђиваће се у договору са заинтересованим полазницима.

„Мали атеље“ функционише при галерији „Акваријус“ од новембра 2015. године. За непуне две године кроз ову радионицу прошло је преко 100 деце различитих узраста. Креативну радионицу води сликар и психолог Миљана Дунђерин, заједно са сарадницима у настави, ликовним уметником Стефаном Стевановићем, студенткињом Факултета уметности Дуњом Вељковић и студенткињом психологије Теодором Живановић. Рад чланова „Малог атељеа“ (узраста од 5 до 15 година) презентује се свака три месеца у изложбеном салону галерије. И у наредном периоду планирано је да гостујући предавачи буду познати уметници и ствараоци који се, између осталог, баве и методиком наставе.
Током две сезоне у галерији „Акваријус“ организовано је осам изложби чланова „Малог атељеа“. Постављена је и самостална изложба три члана „Малог атељеа“ који су се својим трудом и залагањем, по мишљењу стручног жирија галерије, посебно истакли током сезоне.
Оставрена је и сарадња са Домом културе Грачаница и часописом за децу и омладину „Наше поље“, тако да се од септембра 2016. године најбољи радови чланова „Малог атељеа“ објављују у овој публикацији. Планирано је да од ове сезоне изложбе чланова „Малог атељеа“ буду постављане и изван Косовске Митровице.

Добродошли у „Мали атеље“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *