Акваријус

 

Кос Митровица

„Mali atelje“: postani deo kreativnog haosa

\"mali-atelje-plakat\"

Упис нових чланова у уметничку ликовно-едукативну радионицу „Мали атеље“ заказан је за суботу, 8. септембра 2018. године од 12:00 часова. Обавезно је и пријављивање старих чланова, како би се извршило ажурирање података. Месечна чланарина износи, као и претходне сезоне, 10 евра, и плаћа се унапред.
Ове сезоне рад са децом одвијаће се у две групе. Једну групу чиниће деца до 9 година старости, а другу од 9 до 14 година. Радионице трају три сата и организују се једном недељном (за викенд) у просторијама ПКЦ „Акваријус“ (Страхињића Бана 4, Косовска Митровица). У „Акваријусу“ ће и ове сезоне бити организован и индивидуални рад са средњошколцима који желе да упишу Академију уметности, као и са одраслима који осећају да имају сензибилитет за ову врсту уметничког изражавања, а до сада се нису опробали у ликовним уметностима. Месечна чланарина за средњошколце и одрасле износи 30 евра (око 12 сати рада месечно), а термини за рад утврђиваће се у договору са заинтересованим полазницима.
Додела диплома члановима „Малог атељеа“ који су учествовали у овој уметничко-едукативној радионици током сезоне 2017/18. биће организована током месеца септембра. Тада ће бити постављена и изложба дечјих радова насталих током пролећа и лета 2018. године, а биће додељене и награде за најуспешније полазнике.

„Мали атеље“ ради при галерији „Акваријус“ од новембра 2015. године. За три године кроз ову радионицу прошло је преко 150 деце различитих узраста. Креативну радионицу води сликар и психолог Миљана Дунђерин, заједно са сарадницима у настави, Дуњом Вељковић и Јеленом Виријевић. Рад чланова „Малог атељеа“ презентује се свака три месеца у изложбеном простору галерије, а планирано је да најбољи радови буду представљени и у другим местима.
Ова креативна школа настала је на основу плана и програма који је осмишљен у сарадњи проф. др Велимиром Каравелићем, нашим истакнутим вајарем, универзитетским професором и једним од ретких методичара ликовн наставе на овим просторима. Радионице су замишљене тако да свако дете има прилику да се ликовно и уметнички изрази, у складу са својим интересовањима, потпуно слободно, те да своју креативност развије, било да је реч о форми или садржају. Такође, ненаметљиво, деца добијају и основне информације о сликарском занату, а стичу и основна сазнања о историји, теорији уметности и биографијама ликовних уметника.
У раду са децом укључени су и гостујући предавачи, познати уметници и ствараоци који се, између осталог, баве и методиком наставе.
На крају сваке године полазницима ове едукативно-креативне уметничке радионице, који су редовно похађали наставу, додељују се уникатне дипломе које осмишљавају и цртају самио чланови „Малог атељеа“, а за најбоље су предвиђене и награде.

Добродошли у „Мали атеље“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *