Акваријус

 

Кос Митровица

„Неодољива тешкоћа постојања“ у Крагујевцу

\"\"

Антологија „Неодољива тешкоћа постојања”, Александра Дунђерина, представљена је у Галерији Студентског културног центра.
Скројена по естетким, књижевним и уметничким критеријумима, антологија приказује разноликост и богатство књижевности настале на Косову и Метхији.
Антологија „Неодољива тешкоћа постојања” обухвата савремену српску књижевност, ону која је настајала протеклих 20 година на Косову.

Један од критеријума за стварање антологије био је да су аутори, чија дела улазе у њен састав, претежно живели и стварали на подручју Косова. Предствља репрезентативни опус и стваралаштво те књижевности, а тиче се поезије, прозе, драме, есејистике, хронике.
Од укупног броја аутора који стварају на подручју Косова, у антологију је ушао опус 17 аутора.

Књижевност са тла Косова у другој половини 20. века као и данас, према речима Александра Дунђерина, мање је позната и прећуткивана од већих културних центара.
Са циљем да се прикаже савремена култура и савремена књижевност са Косова, Алексадар Дунђерин сматра да је важно да се настави културна размена и најављује наставак и проширење сарадње са Студентским културним центром, али и са другим градовима.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

Извор: Радио телевизија Крагујевац >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *