Акваријус

 

Кос Митровица

О Аустрији из угла жене

Фото: Kushtrim Hoti

У оквиру Фестивала књижевности ЗаНа III који организује Фондација „Деметра“ у митровичком културном центру 7 Arte 10. маја 2023. године одржан је разговор са реномираном аустријском књижевницом Александром Милнер.

Истакнута књижевница Александра Милнер пренела је публици своја искуства у области уметничког стваралаштва, књижевне критике и књижевних збивања у Аустрији, и то из угла жене. Током разговора било је речи и о улози жене у литератури, саморефлексији, значају различитости у књижевности и уметности као терапији.

Разговор је водила директорка фестивала ЗаНа Нора Прекази Хоти, а гости су били и учесници Митровичке уметничке резиденције која се, као и ЗаНа III, ове године реализује у оквиру програмске целине „Арт терапија за све“ коју организују Фондација „Деметра“ и ПКЦ „Акваријус“, а подржава УНМИК.

Александра Милнер је књижевница и проучавалац књижевности, која предаје на Институту за германистику. Такође води пројекат „Драмска дела Алберта Драха“ на Институту за језичке уметности Универзитета премињених уметности у Бечу. Председница је Међународног друштва Х. Ц. Артман и Међународног друштва Алберт Драх.

Овај догађај подржала је Амбасада Аустрије у Приштини.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *