Акваријус

 

Кос Митровица

Од страшног тавана до креативне изложбе

Текст: Радио КИМ, Радио Контакт плус. Фотографије: Фотографије: Baybees studio (Милан Кабашић). Видео: Данкос плус телевизија.

Шта имате на свом тавану? Можда нисте сигурни, али од синоћ можете да проверите шта је на тавану Стефана Бошкоћевића.
„Таван“ је његова прва самостална изложба.
Миљеи, стари телевизори, радио апарати и телефони који извирију из Стефановог прашњавог ковчега данас представљају тавански отпад. Његове графике и “старудија” са тавана постају и знак, симбол, не прошлости, него управо савременог доба у којем производи (предмети) брзо настају, а још брже падају у заборав.

„Што се тиче саме изложбе, ово је мој таван, завирите у њега, а верујем да су ваши интересантнији“ – кратко је поручио сам уметник на отварању у митровичком Приватном културном центру „Акваријус“.

Стефан се потрудио да заокружи ову причу, да повеже са својим интимним доживљајем својих светова и породичне ушушканости са савременим токовима друштва садашњице и да критикује моменат купохоличарског друштва и колико уствари заборављамо ствари на тавану, а после одређеног времена губе на вредности. Он их је нашао и представио вечерас – казала је Миљана Дунђерин испред ПКЦ Акваријус.

Истакла је и да је Бошкоћевић и пре свега јако марљив и да од самог почетка показује то.
„И могу слободно да кажем да је упоран, вредан, да показује из дана у дан да се упорност на конкурсима исплати. Он већ за собом има неколико групних изложби и то треба да буде пример свима вама који сте у том свету, јер то је једини пут ако сте већ изабрали да будете уметник, нарочито што се тиче ликовне уметности“ – додала је.

Радио Контакт плус: „Завирите на таван Стефана Бошкоћевића“ >>

Млади аутор је у разговору за Радио Ким истакао да је веома задовољан својим соло дебијем. На питање: „Зашто баш ’Таван’“, Бошкоћевић је одговорио:
„Као мали, плашио сам се тавана, као и сва деца. Родитељи су ми говорили да на тавану има чудовишта и бабарога. Некако сам одлучио да се попнем горе, скупио сам храброст и открио нешто невероватно. На том тавану сам открио неке ствари које су моји родитељи и деда бацили. Копао сам по тавану и пронашао у ковчезима старе фотографије, миљее, телевизоре и све те ствари сам касније преточио у цртеж“, рекао је он.

Радио КиМ: „Од страшног тавана до креативне изложбе“ >>

Пре отварања изложбе Стефан Бошкоћевић био је гост Данкос плус телевизије:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *