Акваријус

 

Кос Митровица

Одржана промоција Зафировићеве књиге у Ранилугу

\"\"

Текст: Радио Косовска Митровица
Фотографије: Милош Филиповић

Промоција прве књиге афоризама писца из Доњег Кормињана Јована Зафировића, одржана је синоћ у Ранилугу у присуству стотињак посетилаца.
О раду овог младог аутора говориле су његове старије и искусније колеге, писци Живојин Ракочевић (директор Дома културе “Грачаница”, новинар и председник УНС-а), Александар Дунђерин (уредник књижевног програма ПКЦ „Акваријус“ из Косовске Митровице) и Новица Соврлић (председник Друштва књижевника КиМ).

Зафировић, чији рад је Вибовом наградом већ добио признање најширег круга афористичара Србије, своју књигу је по најпре представио свом родном каменичком крају, а најављује и промоцију у Косовској Митровици, која би требало да буде одржана до краја септембра. Након Митровице, књига ће доживети своју промоцију и у осталим крајвима Србије.
Издавач књиге „Главом кроз стид“ је Друштво књижевника Косова и Метохије у сарадњи са ПКЦ „Акваријус“ из Косовске Митровице.

Зафировићеви афоризми су на свакој страници испраћени изванредним илустрацијама које је наменски урадио наш прослављени ликовни уметник и карикатуриста Југослав Влаховић, док дизајн књиге потписује сликарка Миљана Дунђерин.

Извор: Радио Косовска Митровица >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *