Акваријус

 

Кос Митровица

„Okršaj mozgova“: saopštenje za javnost

\"okrsaj-mozgova-5\"

Поводом учесталих примедби и жалби, те јавног коментарисања рада уредништва и прозивки на његов рачун, Приватни културни центар „Акваријус“, као организатор квиза „Окршај мозогва“, осећа се обавезно и одговорно да се јавности обрати следећим саопштењем:

„Окршај мозгова“, на иницијативу Бранислава Нешовића, идејног творца и супервизора квиза, прихватили смо да организујемо у нашем културном центру, пре свега у циљу афирмације знања и витешког духа надметања, који данас, у времену заглупљивања и једноумља, недостају у јавном дискурсу. „Акваријус“ има потпуно поверење, и даје безрезервну подршку уредништву и комисији квиза „Окршај знања“, не само зато што они разумеју и подржавају наведени циљ, не само зато што сматрамо да су компетентни за одређене области знања, већ и због тога што смо мишљења да поседују моралне квалитете, неопходне да се обезбеди регуларност такмичења.
Због тога апелујемо на такмичаре, а пре свега на чланове уредништва и комисије Квиза, да се, до завршетка овог циклуса, уздрже од било каквих коментара и међусобне комуникације у вези са питањима на „Окршају мозгова“. Правилником је утврђено право жалбе било које екипе која сматра да је оштећена, а свее примедбе, у изворном облику, објављују се на нашој интернет и фејсбук страници, као и одлука и образложење комисије. У зависности од даљег развоја ситуације, организатор ће донети одговарајуће мере и одлуке, како би обезбедио регуларне услове, како за све такмичаре, тако и за све чланове уредништва и комисије. За сада сматрамо да регуларност такмичења није угрожена, и да је свим учесницима обезбеђен равноправан третман.
Такмичарима желимо да, у фер борби, остваре победу у овом циклусу, а уредништву и комисији да остану мудри и стрпљиви, и да одоле ономе што доживљавају, оправдано или не, као провокацију.
Приватни културни центар „Акваријус“

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *